03 18 Maria BofillwEl proper divendres 22 de març, a les 20h, tindrà lloc a la Sala Portal del Pardo la inauguració de l’exposició “Natures” de la ceramista Maria Bofill. Com diu l’artista Ramon Rodríguez en el catàleg de la mostra: “Maria Bofill és una artista que pot semblar paradoxal, però no en el sentit de ser incoherent o contradictòria;

se serveix de la paradoxa per reafirmar la seva idea que allò que és petit, allò que aparentment pot donar la impressió de nimi i intranscendent, pot assolir valors que ratllen el que és sublim, quelcom certament dificultós per a qualsevol mortal.

Probablement ho aconsegueix, tal com algú ha deixat escrit en un text, perquè de vegades se’ns presenta com “una sacerdotessa invocadora del passat i creadora de laberints i espais intimistes o melangiosos”, tot i que potser, a parer meu, seria més correcte atorgar-li la categoria d’alquimista, és a dir, la d’aquells personatges que intentaven aconseguir el que era més valuós a partir d’elements pobres, entre altres coses, l’or. La Maria, amb les seves peces aconsegueix una cosa semblant: elevar un tros de terra a la categoria d’obra d’art, convertir la matèria en esperit. I un cop vista l’obra, tornem la mirada a l’artista, a la persona que és capaç d’obrar prodigis.”

L’exposició romandrà oberta fins al 21 d’abril de 2019. Es podrà visitar de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i dissabte, diumenge i festius d’11 h a 14 h.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell