03 14 Assemblea VegueriawEl president de la Generalitat, Quim Torra, va expressar ahir des del Vendrell "el compromís" del Govern amb el desplegament de la vegueria del Penedès, perquè, va dir, "hi guanya Catalunya". El cap de l’Executiu va encapçalar al Vendrell l’Assemblea municipalista del Penedès, el primer acte de la nova vegueria, que va reunir els alcaldes del Baix i l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia, els presidents dels quatre consells comarcals i la Plataforma Provegueria Penedès.

Davant la setantena d'alcaldes de la Vegueria el president va afirmar que "sempre que hem fet al país reivindicacions que han sortit de manera lliure de la ciutadania, des de baix, han pogut tirar endavant quan han trobat complicitat de les institucions". "Aquesta vegueria que tothom dibuixava o somniava la vau haver de lluitar des de baix i defensar davant les administracions", va recordar, i va agrair la feina feta en aquest sentit pels alcaldes de les quatre comarques i la Plataforma Provegueria Penedès. "Reivindiqueu i defenseu sempre la vostra terra i feu-ho arreu", "feu-ho pel Penedès i per la nació sencera", va dir.

A part del president van intervindre a l’acte l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; l’alcalde de Vilafranca del Penedès i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, i el president de la Plataforma Provegueria Penedès, Fèlix Simon.

El Parlament de Catalunya va aprovar el febrer de 2017 la creació de la vegueria del Penedès. El juliol de 2018 el Govern va nomenar Regull com a delegat del Govern a la zona.

Foto: El president i el conseller amb els alcaldes. Autor: Jordi Bedmar

 



©2019 Ajuntament del Vendrell