03 13 Logo CCC2020wAquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, s’ha presentat el logotip guanyador del concurs per escollir la imatge que identificarà El Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana 2020. La imatge és obra del dissenyador gràfic Andreu Robusté, nascut a Calafell i que actualment, després de 10 anys treballant en agències de publicitat, treballa com a freelance. En total, al concurs s’hi han presentat 31 dissenys.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha destacat que el disseny de Robusté ha agradat especialment al jurat per ser un logotip “alegre, optimista, que fuig dels estereotips d’imatges o personatges del patrimoni cultural del Vendrell, i que en canvi, és representatiu de la cultura popular, de la inclusió, de la cohesió i en el qual tothom s’hi pot sentir identificat”.

L’autor del disseny guanyador, Andreu Robusté, ha explicat el procés que ha seguit per confeccionar la imatge, del qual n’ha destacat l’extensa feina de conceptualització. L’objectiu de la plasmació gràfica d’aquest treball ha dit “és aglutinar un seguit de conceptes, com ara la diversitat, el dinamisme, la cohesió social o la inclusió en correlació amb el gran activisme cultural del Vendrell”. I fer-ho, amb una proposta d’”imatge simple i moderna, en la qual cap persona, acció cultural o tradició popular s’hi senti exclosa”. Per tal d’aconseguir-ho, Robusté ha optat per la utilització del cercle com element geomètric simple i perfecte en tots els seus extrems i com a origen compositiu del conjunt que conforma la peça final. Una peça plena de colors i de cercles més petits, en el qual no només hi ha volgut plasmar la riquesa cultural del Vendrell sinó de tot l’àmbit català.

A l’acte de presentació del logotip també hi ha assistit Xavier Tudela, president de la Capital de la Cultura Catalana 2020, que l’ha qualificat “de moment simbòlic i alhora important”. I és que, segons Tudela, “a partir d’aquesta imatge la població del Vendrell té ja la capacitat per adherir-se emocionalment a aquest esdeveniment”. En relació al logotip guanyador, l’ha qualificat d’”integrador i trencador” i ha volgut emfatitzar que “representa tot allò que el Vendrell pot oferir i compartir”.

En paral•lel a la creació del logotip, des de la Regidoria de Cultura ja s’està treballant intensament en bastir la programació de l’any 2020. De moment, s’està tancant una fase de treball per involucrar les entitats culturals del municipi i recollir les seves activitats previstes així com les seves propostes. Properament, es farà també aquesta tasca semblant amb el teixit econòmic i social de la ciutat. Així mateix, ja s’ha elaborat un dossier de patrocinis i s’ha mantingut reunions amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat i amb la Diputació de Tarragona per aconseguir suports per al projecte.
Segons ha explicat la regidora de Cultura també s’ha començat ja a treballar en el disseny dels tres actes principals de la capitalitat, per als quals s’apostarà fortament per creadors i producció pròpia.



©2019 Ajuntament del Vendrell