03 13 joan descalsDemà dijous dia 14, a les 19h, Joan Descals farà una visita guiada a l’exposició temporal del Museu Deu “Alfred Figueras: artista convidat”.Joan Descals va començar la seva carrera artística ben aviat, guiat pel seu mestre Alfred Figueras, fent-se seves les paraules que comentaven l’equilibri del quadre i els elements complementaris: “La pinzellada ha de ser neta i segura i ha de formar part de l’equilibri del quadre en una construcció ordenada”.

Descals, nascut a Sant Fruitós de Bages, interpreta a través de diversos mitjans artístics (dibuix, aquarel·la, pintura, vitralls, pedres pintades, porcellana pintada...) l'obra de diferents poetes, com ara Salvador Espriu, Joan Vinyoli, Pere Gimferrer, etc.

Des del 1983 ha dissenyat i pintat els vestits dels Diables del Vendrell i dels "Diablons". Ha il·lustrat diversos llibres, ha fet cartells decorats i logotips. Ha realitzat exposicions, i performances. El 2004 funda amb altres artistes el grup "Art polièdric".

En la visita guiada de l’exposició temporal del Museu Deu, Descals comentarà l’obra del seu mestre, el color, les línies cezanianes i la temàtica d’un artista que va relacionar-se amb Picasso, Miró, Clarà i Pruna, entre d’altres.



©2019 Ajuntament del Vendrell