02 26 Presentació actes Dia DonawL'Ajuntament del Vendrell, a través de la regidoria de Polítiques de Gènere i d'Igualtat, ha presentat aquest dimarts el programa d'actes al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 

El dia 8 de març, al Museu Deu, acollirà el gruix dels actes. A les 19 h, s’oferirà la xerrada: "Dones que expliquen artistes", a càrrec de M. Assumpta Sala, comissària de l'exposició "120è aniversari d'Alfred Figueras".

Tot seguit, a les 20h, s’iniciarà l’acte institucional, amb els parlaments i la lectura de la declaració institucional, a càrrec de Judit Comas Garrido, vendrellenca, estudiant de filologia anglesa i autora del llibre El mundo de Claudia. Un llibre que va ser el treball de recerca de batxillerat de l’Institut Andreu Nin. Per cloure l’acte, es presentarà el muntatge visual: Som i serem... Dones!, a càrrec de Teatre Espai, una passejada per la història de la mà de personatges femenins, imprescindibles, indispensables, indesitjables, incòmodes, incomparables... sempre amb clau d'humor.

L’endemà 9 de març, a la Sala Portal del Pardo, a les 12h, es farà una visita comentada per la pintora Isabel Jover, artista de l'exposició "Dones artistes oblidades per la història", una mostra que estarà exposada al Pardo fins al 17 de març.

El diumenge 10 de març, a la Rambla, es durà a terme una cursa Solidària: "3 km solidaris. Corre per tu, corre per a totes!", organitzada pel Grup de Dones Al-Manar i amb el suport de la Taula Comunitària del Vendrell i la regidoria d’Esports.

Per últim, el 22 de març, al Centre cívic L'Estació, de 19 h a 21 h, es farà un taller d'autodefensa per a dones, a càrrec d'Ebreal3 i que, segons el regidor de Polítiques d’Igualtat, Rafel Gosalvez, “neix de la inquietud de moltes famílies davant de diversos casos coneguts d’agressions sexuals a dones, com el cas de la Manada”. El taller està pensat per a majors de 14 anys (les menors d'edat hauran d'anar acompanyades d'una persona adulta). Cal fer inscripció a dones@elvendrell.net o al telèfon 977 66 32 89, del 4 de març fins al 21 de març. El taller és gratuït i amb places limitades.

La voluntat és que aquest taller es plantegi com una mena de prova pilot i si és ben valorat per les participants i es constata que té força demanda, es plantejarà dur-lo a terme de manera regular en format de curs.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell