02 25 Workshop FornLlenya Foto Lluis Lopez Carceller 01 webDel 22 al 24 de febrer, l’Aula de Ceràmica del Vendrell va acollir un workshop de construcció d’un forn de llenya per coure ceràmica, a càrrec del ceramista Jaime Romero i organitzat per la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Vendrell.

 

El primer dia, els 12 participants del taller van construir el forn. El segon dia, es van preparar les peces i es van fer les coccions. I, el tercer dia, es van treure les peces del forn i Jaime Romero va explicar els resultats dels esmalts i els efectes de la màgia del foc.

 

Seguint el costum de posar noms als forns, en aquest cas se’l va batejar Víbria (figura que representa un animal fabulós en forma de serpent i de drac femella, exhibida a les processons i festes populars, relacionada amb el drac).

Ara, el forn de llenya Víbria quedarà muntat al pati l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa i estarà a disposició de ceramistes que vulguin coure-hi les seves peces. També hi ha programades altres cuites que tindran lloc properament.

Foto: Lluís López Carceller

 



©2019 Ajuntament del Vendrell