02 20 ple aprovacio adhesio penedes maritimwEn el Ple ordinari celebrat ahir a l’Ajuntament del Vendrell es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament del Vendrell al Pacte del Penedès Marítim, arran d’una moció presentada per l’equip de govern. El punt es va aprovar amb 14 vots a favor (govern+Cs+PxC+PP), 2 abstencions (ERC i regidora no adscrita, Araceli Bundó) i 4 en contra (SSP i SP).

El passat 16 de gener, alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores dels ajuntaments del Garraf i del Baix Penedès, convocats pels consells comarcals del Garraf i del Baix Penedès, es van aplegar al Vendrell amb la finalitat de plantejar una plataforma institucional amb la finalitat de cercar solucions per a la situació de la mobilitat pel Penedès Marítim, fent intermediació amb les administracions superiors que tenen competències i pressupost per aplicar solucions efectives a favor de la ciutadania dels nostres territoris. La plataforma ha quedat denominada com a Pacte pel Penedès Marítim, integrada inicialment pels consells comarcals del Garraf i del Baix Penedès i oberta a tots els municipis que s’hi vulguin integrar.

Malgrat que la preocupació al territori pels greuges de mobilitat ha estat històrica, des del Pacte consideren que la situació ja no pot demorar-se més, ja que aquestes comarques continuen perdent cada vegada més competitivitat i romanen com un simple passadís entre les dues àrees metropolitanes més importants dels país. A tot això, s’hi suma el fet que el passat mes de gener del 2019, la Generalitat va apujar els preus dels peatges de les seves autopistas un 2,2%, superant l’increment de l’1,67% de IPC de Catalunya, i que al territori del Penedès marítim afecta l’autopista de la C32. Anar i tornar a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana costa 22,14 € des de la barrera Cubelles-Cunit. L’alternativa a pagar això és fer servir la C31, una veritable travessia que passa per molts dels nuclis urbans del Penedès Marítim, amb la velocitat i risc d’accidents propis d’aquesta mena de vies totalment urbanes.
Per tot això, segons s’ha explicat, el Pacte del Penedès Marítim farà arribar el 14 de març les seves reivindicacions al voltant de l'autopista C-32 al conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet. Tal com va explicar ahir Eva M. Serramià, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament i presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, a la reunió es volen traslladar al conseller les diferents peticions que tenen des del Pacte, entre les quals hi ha que el peatge de Cunit i Cubelles sigui gratuït pels residents i pels que puguin acreditar que treballen en aquestes dues comarques. D’altra banda, per al peatge de Vallcarca, el Pacte del Penedès Marítim demana descomptes de fins al 60%, que se sumin a les bonificacions que ja existeixen. La reunió també inclourà les propostes relacionades amb les línies de Rodalies que arriben fins al Penedès, ja que creuen que hi ha un greuge amb la zonificació tarifària i que les freqüències no són les desitjades per la gent del territori. A tot això, s’hi suma el fet que el servei ferroviari a la línia de la costa acumula mancances des de fa anys, amb retards, avaries i manca d’inversió.

El ple ordinari d’ahir dilluns va incloure un altre punt d’urgència: la verificació del Text Refós del Projecte de Modificació Puntual del Pla General núm. 15, “La Pasterassa” que incorpora les prescripcions assenyalades per la Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona, de data 20 de setembre de 2018. Aquest punt va quedar aprovat per 13 vots a favor (Govern+PxC+PP+ERc+Regidora no adscrita).

El ple va tenir l’absència del regidor Rafel Gosálvez.



©2019 Ajuntament del Vendrell