02 13 Presentació expo Alfred FigueraswAquest proper divendres 15 de febrer, a les set de la tarda, tindrà lloc al Museu Deu la inauguració de l’exposició temporal “Alfred Figueras: artista convidat”. Aquesta mostra, nascuda com a fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l’Ajuntament del Vendrell, pretén mostrar la trajectòria artística del pintor Alfred Figueras (1898-1980).

Figueras, format a la l’Escola de Belles Arts de la Llotja sota el mestratge de Francesc Labarta, com molts d’altres artistes va viatjar a París on va conèixer l’obra de mestres postimpressionistes com Cézanne, Van Gogh i Gauguin. Figueras es va sentir totalment identificat en l’obra de Paul Cézanne. Tanmateix de Matisse i dels fauves, n’aprengué el valor de la línia i la construcció, i dels cubistes, l’autonomia del color. Alhora va relacionar-se amb Picasso, Miró, Clarà i Pruna, entre altres artistes catalans instal•lats a la capital francesa i representats també al Museu Deu.

Alfred Figueras s’exilià a Alger on es va relacionar amb Albert Camus i amb Le Corbusier, el qual va dissenyar la seva casa del Bosquet, al seu Sant Fruitós de Bages natal. Fou un dels fundadors de l’Agrupació Noucentista i les seves obres es troben al Museu Nacional d'Art de Catalunya, al Museu de Montserrat, a l’Institut francès de Barcelona, França, Algèria...
El Museu Deu presenta una trentena d’obres que es podran contemplar fins al 28 d’abril. També hi ha preparades tot un seguit d’activitats entorn la mostra tant per a adults com per a infants.

El 8 de març, a les 19h, tindrà lloc la xerrada: “Els pilars constructius en l’obra d’Alfred Figueras”, que anirà a càrrec de M. Assumpta Sala, comissària de l’exposició “120 Aniversari d’Alfred Figueras” i que serà un acte emmarcat en la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

El 14 de març, també a les 19h, es farà una visita guiada a l’exposició temporal de la mà de Joan Descals, deixeble de l’artista.

D’altra banda, el 30 de març, a les 17.30h, s’organitzarà un taller de dinamització artística a càrrec de Joan Descals per tal de descobrir la figura del pintor Alfred Figueras. Estarà inclòs en el projecte “El Petit Museu” i portarà per títol “Pintem com Alfred Figueras!” El taller està adreçat a nens i nenes d’entre de 6 a 10 anys. Té una durada d’una hora i el preu d’un euro. Les places són limitades. Cal fer reserva prèvia al tel. 977 666308 o al c/e museudeu@elvendrell.net

Per al 27 d’abril, a les 17.30h, està previst un altre taller d'experiència artística per tal de conèixer les obres del pintor Paul Cézanne que inspiraren Alfred Figueras, i que portarà per títol “L’ànima de Cézanne”. Aquest està adreçat a infants d’entre 5 i 11 anys. Tindrà una durada d’una hora i el preu d’un euro. Les places són limitades. Cal fer reserva prèvia al tel. 977 666308 o al c/e museudeu@elvendrell.net

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha destacat el gran ventall de propostes paral·leles que el Museu Deu ha organitzat al voltant d’aquesta exposició temporal, com acostuma a fer en aquest tipus de mostres. “Creiem que els museus han d’anar més enllà de ser contenidors d’obres d’art; han de ser activistes culturals, han de promoure la interacció entre les obres i el públic”.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell