02 12 RP Presentació CarnavalwAquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes del Carnaval al Vendrell, que es concentra, fonamentalment, en dos dies: el dijous 28 de febrer i el divendres 1 de març. Cal dir que enguany la programació s’emmarca en un pack conjunt dels carnavals del Penedès Marítim (El Vendrell, Calafell i Cunit), que han coordinat les seves rues perquè no es solapin i garantir així una major participació a totes elles.

Alhora, aquests tres municipis han presentat un paquet turístic, en col·laboració amb el Gremi d'Hostaleria i Restauració del Baix Penedès, que inclou les dues nits d'allotjament del divendres 1 i dissabte 2 de març, els esmorzars, el dinar i el sopar de dissabte. El preu per persona és de 130€, i inclou també una entrada a la discoteca Vip's de Calafell.

 


Carnaval infantil


Pel què fa al programa d’actes del Vendrell, aquest s’encetarà el dijous 28 de febrer, a les 17.30h, quan es donarà inici al Carnaval infantil, a la plaça Vella. A aquesta hora es repartirà una xocolatada, i cap a les 18h, hi haurà concert amb el grup XIULA. El seu espectacle, en versió big band és fresc, atrevit i “canyeru” i amb ell faran interactuar a tothom qui es deixi, cantant els seus grans hits “Verdura i Peix”, “Polls” i “T’estimo bastant”. En acabar, es donarà pas a l’arribada del Rei Carnestoltes, a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell.


Rua de Carnaval

La Rua del divendres 1 de març s’avançarà mitja hora per tal de coordinar-se amb la de Segur de Calafell. L’inici, doncs, enguany serà a les 19 h.

De forma prèvia, a les 18.45 h, a la Ctra. de Sant Vicenç (entre el carrer Montagut i el carrer Transversal), tal com es va fer l’any passat, el REI CARNESTOLTES donarà el tret de sortida a la Rua.

Tot seguit, la RUA DE CARNAVAL iniciarà el recorregut i a la Ctra. de Sant Vicenç (entre el carrer Montagut i el carrer Transversal) serà la zona de lluïment per a les carrosses i participants i on el jurat valorarà els diferents premis.

Com a novetat, el REI CARNESTOLTES i els seus acompanyants encapçalaran la Rua i faran tot el recorregut.

Una altra novetat serà que el REI CARNESTOLTES farà una parada a l’avinguda Jaume Carner, a l’alçada de les Ceràmiques Poblet, on ens sorprendrà amb el seu espectacle.

Tots els espectacles del REI CARNESTOLTES aniran a càrrec del GTIV (Grup de Teatre Inestable del Vendrell).

Pel què fa al recorregut de la Rua, es manté el mateix que l’any passat, quan va incorporar alguns canvis per fer-lo més ample i segur tant per al públic com per als participants. En concret, aquest serà: C/ Flors (concentració), av. Camp d’Esports, av. Baix Penedès, ctra. Sant Vicenç (espectacle), av. Sant Vicenç, av. Jaume Carner (espectacle i reagrupament), c/ Cerdanya, plaça del Mercat, c/ Prat de la Riba i La Rambla.

Les inscripcions per a la Rua es tanquen aquest proper divendres 15 de febrer amb un límit inicial establert de 40 carrosses i 15 comparses. Tot i això, hores d’ara ja s’ha hagut d’ampliar per no deixar cap grup fora i de moment, hi ha inscrites 44 carrosses i 6 comparses, el què representa un total de 5.150 participants, superant ja els 4.900 de l’any passat. Això sí, les carrosses afegides a les places previstes no tenen garantida la subvenció. En el cas que no es presentin més comparses, la part de subvenció que hi estava destinada es passaria a les carrosses.

Precisament, en l’apartat de subvencions enguany hi ha novetat, ja que aquestes s’apugen una mica. Així, les carrosses rebran una subvenció de 220 € (180 € al 2018) i les comparses que van sense carrossa rebran 80 € (50 € al 2018).

Pel què fa als premis, tots els grups participants (carrosses i comparses) podran optar als següents premis (els mateixos de l’any passat):

• 1r premi carrossa local: 300 €
• 2n premi carrossa local: 150 €
• 1r premi carrossa visitant: 300 €
• 2n premi carrossa visitant: 150 €
• Premi a la millor coreografia: 150 €
• Premi a la millor disfressa: 150 €

Els premiats seran anunciats en acabar la Rua a través de les xarxes socials de la Regidoria de Cultura i Festes i rebran la comunicació del premi per correu electrònic el dilluns següent.

El jurat estarà format per Eva M. Serramià Rofes, Regidora de Cultura i Festes; un Administrador de Santa Anna 2019; professionals del món de la dansa com Míriam Buitrago i Encarna Rodríguez, i d’altres disciplines com ara els carrossaires Sergi Gonzalez i Pep Costa i les modistes Carme Gené i Manoli Carvajal.

Al programa d'actes també es recullen les activitats de Carnaval organitzades per diverses entitats del municipi.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell