02 11 rp 9a cursa social baix penedes webLa Penya Ciclista Baix Penedès impulsa una escola de ciclisme comarcal

El proper diumenge 17 de febrer, a partir de les 10 del matí, a la carretera del Doctor Robert, tindrà lloc la sortida neutralitzada de la IX Cursa Social del Baix Penedès, i s’estima que l’arribada dels primers corredors es produeixi al voltant de les 11:45 h, a l’avinguda de Jaume Carner.

 

A la presentació, que va tenir lloc ahir, al matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, el director de la cursa, José Rodríguez, va explicar que el recorregut és de 77 quilòmetres, que consta de 3 voltes per diversos municipis de la comarca i que la sortida oficial es produirà a la carretera de Valls, a l’altura de la benzinera del Polígon La Cometa.

Les dues primeres voltes tenen el mateix recorregut sempre passant, a cada final de volta, pel Vendrell. I la tercera, i última volta, és diferent, a que, com en anys anteriors, es puja el Coll de Santa Cristina. Aquest port de muntanya és curt (4 km) i està catalogat de tercera categoria amb un desnivell mitjà del 4% i amb un màxim, en alguns punts, del 8%. Però als ciclistes se’ls farà dur perquè aniran amb les pulsacions molt altes, perquè a les dues primeres voltes hauran rodat per sobre dels 40 km/hora i l’adrenalina estarà al màxim. Un cop superat el port, passant per l’arc del Premi de la Muntanya, giraran cap a la Juncosa de Montmell amb l’objectiu de col·locar-se bé per fer la baixada cap a la Bisbal del Penedès, que es preveu que sigui a un ritme trepidant i amb atacs de cara a fer una escapada i arribar al final amb opcions de victòria.

Pel que fa a les novetats de la cursa, una és que a la segona volta hi haurà un premi de meta volant al seu pas per la Bisbal del Penedès. Una altra és que a la meta d’arribada s’ha allargat 250 metres perquè hi pugui haver un bon sprint, a l’estil de les tres grans voltes europees (Giro d’Itàlia, Tour de França i Vuelta d’Espanya), en què els corredors puguin lluitar per emportar-se la cursa i, alhora, oferir més espectacle als espectadors que estiguin en aquest tram final. I la tercera és que es comptarà amb el camió podi de la Volta a Catalunya per donar més rellevància a l’esdeveniment esportiu.


Escola de Ciclisme Baix Penedès

D’altra banda, també es va aprofitar l’ocasió per presentar la creació d’una escola de ciclisme comarcal. El director de l’Escola de Ciclisme Baix Penedès serà Joan Vidal, una persona amb molta experiència en aquest àmbit.

S’està arribant a un acord entre la Penya Ciclista Baix Penedès i l’Ajuntament del Vendrell per habilitar alguns carrers de la urbanització Botafoc, que actualment no estan edificats i tancats al trànsit, com a circuit d’entrenament. Mentre no es disposi d’aquest espai, el president de la Penya, Javier Ornia, està en converses amb el Karting Vendrell, i també amb l’Ajuntament de Calafell, per disposar de circuits provisionals. També s’està negociant amb Autocars Penedès per fer els trasllats dels infants des de les diferents escoles cap als circuits.

El diumenge 17 de febrer, coincidint amb la IX Cursa Social Baix Penedès, durant tot el matí, a la Rambla del Vendrell, hi haurà una carpa de Decathlon que deixarà de forma gratuïta bicicletes sense pedals perquè els més petits practiquin en un circuit improvisat.

Es tracta d’un gran projecte per al Baix Penedès i s’espera la implicació dels 14 ajuntaments de la comarca per al seu èxit.

Per a més informació, cal adreçar-se al telèfon 608 40 16 07 (Joan Vidal).

El regidor d’Esports, Ferran Trillas, convida tothom a gaudir de la Cursa Social del Baix Penedès i anima els més joves del Vendrell i de la comarca a practicar aquest esport sota la supervisió d’entrenadors d’aquesta nova escola de ciclisme.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell