01 31 Club de Lectura premsa webCom cada curs, el Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa (el més antic de la província de Tarragona, amb disset anys d’existència) estructura el seu programa anual de lectures en dos períodes. Acabat l’any 2018 i començat el 2019, arriba el moment d’engegar la programació corresponent al segon semestre, un programa de gran qualitat que inclou sortides literàries al teatre, a museus com el MACBA i tertúlies amb autors del pes de Marc Artigau i Antoni Bassas.

 

L’acte de presentació es va celebrar el passat dimecres 30 de gener per donar el tret de sortida a les activitats dels propers mesos, que, com sempre, inclou una gran diversitat de propostes sempre vinculades al món de la literatura.

Per començar, el dia 27 de febrer, i dins del projecte Llegir el Teatre, la sessió del Club estarà dedicada a l’obra “Bona persona de Sezuan”, de Bertolt Brecht, un dels autors més importants de la història del teatre.

El 20 de març el Club incorpora una sortida per visitar una de les exposicions de l’any a Barcelona: la dedicada a l’escultor Jaume Plensa al MACBA. I una setmana després, el dia 27 de març, celebrarà la seva tertúlia mensual, dedicada en aquest cas al llibre “La néta del senyor Lihn”, de Philippe Claudel, lectura que va ser triada entre els propis membres del Club entre tot un seguit de propostes que ells mateixos van formular.

El teatre tornarà novament a protagonitzar l’activitat del Club el dia 10 d’abril, amb la lectura de “El gran mercado del mundo”, de Calderón de la Barca, inclosa, també, en el projecte Llegir el teatre. La lectura del llibre s’acompanyarà d’una sortida al Teatre Nacional de Catalunya, el dia 25 de maig, per participar en la Trobada de Clubs de Lectura que se celebrarà aquell dia, i que es completarà amb la representació teatral de l’obra del mateix títol.

El 24 d’abril el llibre “Tres llums”, de Klaire Keegan, centrarà la tertúlia del club. I el 29 de maig arribarà un dels plats forts del semestre, ja que la tertúlia estarà dedicada a “La vigília”, obra guanyadora del darrer Premi Josep Pla. Els assistents tindran el privilegi d’intercanviar opinions amb el seu autor, Marc Artigau, responsable, tot i la seva joventut, d’una extensa, variada i exitosa producció, que va de la novel·la a la poesia, passant pels relats i l’obra teatral.

Per últim, la darrera sessió del curs comptarà amb una altra destaca visita, la del periodista i escriptor Antoni Bassas, que compartirà tertúlia amb els membres del Club per parlar del seu llibre “Bon dia, són les vuit!”.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell