01 30 dia no violencia la pau webAvui al matí, més de 400 alumnes de 5è de primària de les escoles del Vendrell (Els Secallets, Pla de Mar, Àngels Garriga, Sagrat Cor, Pau Casals, Àngel Guimerà, Teresina Martorell, Marta Mata i Garbí) han celebrat el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), que porta el nom del compositor que fou reconegut universalment no només per la seva música, sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau.

 

L’acte s’ha fet amb dues sessions, una amb inici a les 9:30 h i una altra a les 11 h. Al llarg de tot el matí, els alumnes han presentat els treballs que havien preparat a les escoles amb anterioritat i que aquest any estaven relacionats amb el lema “Compartim un desig”.

 

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, i la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, han iniciat les respectives sessions i en les seves intervencions han destacat que la pau es construeix dia a dia i que Pau Casals, un home que estimava molt els nens, n’és un referent.

Enguany, la lectura del manifest ha anat a càrrec del cantautor Fito Luri. I per acabar l’acte, s’ha fet una cantada conjunta de la cançó Bressol d’hivern de PeTaCa, el Petit Taller de Cançons.

L’acte està organitzat per l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals amb l’objectiu de donar a conèixer Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau.

 

La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP).

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell