01 29 rp marxa atletica campionat espanya webEl proper diumenge 10 de febrer, les platges del Vendrell acolliran el Campionat d’Espanya de marxa.

Es tracta de la prova d’atletisme més important que s’ha dut a terme al municipi fins ara. Els Runners del Vendrell feia dos anys que hi anaven al darrera per a la seva organització al Vendrell i, finalment, amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell Vendrell ho han aconseguit.

El campionat, que tindrà lloc al voltant de l’avinguda Palfuriana, entre els nuclis de les platges de Sant Salvador i de Coma-ruga, comptarà amb cinc proves. L’absoluta de 50 quilòmetres arrencarà a les 9 h, juntament amb la de 20 quilòmetres màster masculina. A continuació, a les 10:40 h, començaran les proves de 10 quilòmetres masculines sub20 i sub18. A les 11:45 h, serà el torn de les curses de 10 quilòmetres femenines sub20, sub18 i màster. Finalment, a les 13 h, es donarà el tret de sortida a la prova de 5 quilòmetres sub16 masculina i, a les 13:40 h, a la de la mateixa categoria femenina.

El regidor d’Esports, Ferran Trillas, espera que “tothom gaudeixi d’aquest esdeveniment esportiu tan important que transcorrerà per les platges del Vendrell, el qual ha d’ajudar a incentivar els marxadors més joves a continuar fent aquest esport al nostre municipi”.

En aquest sentit, Valentí Massana, excorredor de marxa, primer atleta estatal que va guanyar un mundial i que ara és membre de la Federació Catalana d’Atletisme, ha destacat l’evolució de la marxa al Vendrell en els darrers anys: “Que es faci el Campionat d’Espanya de marxa al Vendrell és gairebé una singularitat perquè fins fa pocs anys no es practicava aquest esport i, en un interval de temps relativament curt, acull pràcticament la millor prova de marxa en ruta de l’estat, després d’haver-s’hi fet ja un Campionat de Catalunya”.

Fa disset anys que cap població catalana acull el Campionat d’Espanya i, tal com ha explicat el president dels Runners del Vendrell, José Vicente Sánchez, “s’ha aconseguit fer-ho al nostre municipi després de dos anys de treball i d’esforç continu”.



©2019 Ajuntament del Vendrell