01 24 Museu DeuwAny rere any el Museu Deu es posiciona com un museu de referència pels vendrellencs: aquesta és una de les lectures que es pot extreure de les dades del passat 2018. Un total de 10.289 persones han fet ús del diferents serveis que ofereix el Museu Deu: tallers i visites per a escolars, visites familiars, concerts, rutes patrimonials, exposicions, conferències... A això cal afegir el fet que el Museu té la capacitat de ser una eina per a la inclusió i la cohesió social i interpersonal.

El Museu Deu es va proposar fa un temps ser un espai de retrobament i coneixement per a diferent tipus de col·lectiu, grups i persones amb diverses necessitats d’oci i aprenentatge. Tot això ha fet possible que el museu s’hagi mantingut en el nombre de visitants respecte a anys anteriors i també ha obert la possibilitat de dissenyar noves línies de treball de cara a aquest any que acabem de començar.

Així, durant el 2018, 5.895 persones en grups escolars han conegut el fons artístic del Museu, el patrimoni vendrellenc o han participat de les sessions “I tu què pintes?”. El propòsit per aquest any 2019 és mantenir i superar el nombre d’escolars i també involucrar els grups de pares, mares i familiars que els acompanyen. Des del departament pedagògic del Museu Deu es vol apostar per implicar aquest col·lectiu en les visites, perquè habitualment només ocupa el paper d’espectador i acompanyant. Es vol que participin i que sentin que el museu és un lloc privilegiat i una bona eina educativa per als seus fills.

Al llarg de tot l’any, des del Museu Deu i amb la col·laboració del Patronat de Turisme de l’Ajuntament del Vendrell, s’han organitzat 32 sessions de rutes patrimonials. En total, 474 persones han pogut conèixer la història de les nostres platges i de la vila. Aquesta iniciativa ja compta amb una trajectòria de sis anys, i ha servit per posicionar el patrimoni vendrellenc com una experiència on paisatge, cultura i gastronomia són la carta de presentació d’un Vendrell que emociona i que poden gaudir el turisme sènior, els usuaris del programa de termalisme i els turistes i les famílies que ens visiten en qualsevol època de l’any.



©2019 Ajuntament del Vendrell