01 15 Pacte Penedès MarítimwAhir dimecres al migdia, a l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell,  es va oficialitzar la constitució del Pacte del Penedès Marítim. A proposta del Consell Comarcal del Baix Penedès i el Consell Comarcal del Garraf, el pacte ha començat a fer els seus primers passos oficials, i s'ha compromès a treballar per reduir el greuge de les dues comarques envers l'àrea metropolitana en qüestions com les infraestructures i mobilitat.


L'acte va comptar amb l'assistència dels alcaldes i alcaldesses dels 20 municipis del Baix Penedès i Garraf que, de moment, formen part del Pacte, que continua obert a totes aquelles institucions que s'hi vulguin adherir. També hi va assistir el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Xavier Lluch.
Després d'una reunió entre els assistents, els municipis van anat formalitzant la signatura, i es va fer una fotografia conjunta, com a punt de partida del document que es redactarà amb el conjunt de peticions. Totes les poblacions del Baix Penedès i Garraf han volgut formar part del Pacte.

 

Entre les reivindicacions destacades s'hi troba el peatge de la C-32, el tercer peatge més car de Catalunya, i el fet que les úniques bonificacions que té són de caràcter generalista. Actualment, i després de l'últim augment aquest gener, el trajecte entre El Vendrell i Barcelona a través de l'autopista marítima té un cost de 22,14€. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ha detallat que 'aquest és un pacte que inclou diversos aspectes de mobilitat, no només l'autopista, sinó també aconseguir una rebaixa en les tarifes ferroviàries de Rodalies'.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, ha explicat que 'des de l'existència de la Vegueria el territori se sent més cohesionat, i facilita aquest tipus d'acords, que traslladarem al conseller'.

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha volgut posar d'exemple el Pacte de Barà, alhora que ha exposat que 'la meitat de la població del Vendrell treballa fora i, per tant, la mobilitat és un tema important en la seva vida quotidiana'.

L'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha afirmat que 'el compromís que s'havia adquirit per part de la Generallitat no s'ha complert i ja hem esgotat el temps del debat. Ara cal acció i aconseguir de manera immediata el que és just per a les dues comarques'.

El pacte de municipis no descarta mobilitzacions ni accions des del territori.



©2019 Ajuntament del Vendrell