01 14 Carnaval Penedès MarítimwLes regidories de Turisme del Vendrell, Calafell, Cunit i Cubelles han fet aquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, la presentació del programa conjunt del Carnaval. Una presentació que arriba després de mesos de treball per coordinar les respectives festes i aconseguir, entre tots, un producte turístic més atractiu tant per la població de les pròpies comarques com pels visitants.

Després que l’any passat la proximitat horària entre la Rua del Vendrell i la de Segur de Calafell generés algunes dificultats a carrossaires i comparsistes per participar en les dues festes, i alhora, amb la voluntat de seguir potenciant una estratègia turística comuna, els quatre ajuntaments han elaborat enguany un programa conjunt i que incorpora alguns canvis d’horari. En concret, la Rua del Vendrell del divendres s’avança mitja hora i començarà a les set de la tarda, mentre que la de Segur de Calafell s’endarrereix mitja hora, i començarà a les deu de la nit.

Segons ha explicat la regidora de Turisme i Festes del Vendrell, Eva M. Serramià, “la voluntat és que el aquest nou programa conjunt que s’acaba d’editar es presenti també a la propera fira de turisme de FITUR, a Madrid, i serveixi de reclam per a possibles visitants als quatre municipis del Penedès marítim”. També en aquesta línia, el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, ha avançat que s’estan enllestint els contactes amb el Gremi d’Hosteleria de la comarca perquè aquest pugui oferir uns paquets d’allotjament i de restauració durant el cap de setmana del Carnaval i aquesta festa, doncs, tingui també impacte en el teixit comercial i de serveis. Casañas també ha afegit que de cara a l’any vinent es vol establir converses amb l’Ajuntament de l’Arboç, que tradicionalment celebra la seva rua diumenge al matí, per valorar si també es podria incorporar al programa conjunt.

De la seva banda, la regidora de Turisme de Calafell, Maite González, ha explicat que un altre dels objectius de cara a l’any vinent es “anar unificant al màxim les bases de participació als Carnavals, que tot i ser similars, encara tenen algunes diferències. Així es facilitaria la participació dels carrossaires i comparsistes”.

El regidor de Turisme de Cubelles, Raül Mudarra, ha valorat positivament el treball de coordinació dels carnavals d’aquests quatre municipis costaners i l’ha situat “com una de les accions que estem impulsant com a Penedès marítim”.

El programa conjunt que s’ha editat ofereix la informació dels actes principals dels Carnavals, fonamentalment les rues i les activitats infantils. Per a conèixer el detalls dels programes de cada municipi es podran consultar les webs municipals: www.elvendrell.net; www.calafell.cat; www.cubelles.cat; www.cunit.cat.

Programa Carnaval 2019 al Penedès marítim

 



©2019 Ajuntament del Vendrell