01 07 Pl Germans Ramon repintat webPer al seu manteniment i conservació, durant aquestes passades festes nadalenques, els pintors Jordi i Iraida Llucià han repintat els dibuixos de la plaça Germans Ramons, un dels espais més fotografiats per les persones que visiten el Vendrell.

La plaça dedicada als Germans Ramon s’obrí fa uns anys al lloc on hi havia hagut la casa nadiua de Jaume Ramon i Vidales (1846-1900) i Ramon Ramon i Vidales (1857-1916), al número 4 del carrer de Mar, de la qual només es conserva la placa original anunciant el naixement de Ramon Ramon en aquella casa i que actualment forma part de la decoració de la plaça.

Els dibuixos, realitzats pels pintors Jordi i Iraida Llucià l’any 2008, estan inspirats, en part, en un sainet escrit per Ramon Ramon i Vidales: En Pau de la gralla o la Festa Major de la vila.

Els germans Ramon van viure en una vila que s’estava modernitzant i, juntament amb el seu amic Àngel Guimerà, van introduir la Renaixença i el catalanisme polític al Vendrell. De fet, fou Jaume Ramon i Vidales qui feu conèixer aquestes idees i estima per la llengua catalana a l’escriptor Àngel Guimerà.



©2019 Ajuntament del Vendrell