12 18 Presentació TemporadawAquest dimarts, el Teatre Àngel Guimerà ha estat l’escenari de la presentació de la programació del proper semestre del “Temporada”, que es planteja més ambiciosa que mai, amb un total de 28 espectacles culturals, i amb novetats, com el producte (Off) Temporada. Aquest serà un conjunt d’espectacles de petit format pensat especialment per atraure el públic jove, en el què espectadors i actors coincidiran tots dalt de l’escenari del TÀG, buscant la proximitat i complicitat mútua, amb un aforament reduït i limitat.

Seguint la tònica habitual, la programació per al primer semestre del 2019 presenta una oferta del tot heterogènia per atraure el major públic possible. Uns espectadors que no tan sols són del Vendrell i del Baix Penedès, sinó que cada vegada més arriben de comarques properes atrets per la qualitat de l’oferta cultural.

En els propers mesos, l’Auditori Pau Casals acollirà propostes de primer nivell, tant en l’àmbit de la música clàssica, del jazz o dels joves intèrprets, així com propostes amb segell d’autor. D’aquestes últimes en destaca, per exemple, el concert del cantautor Ismael Serrano el 16 de febrer, una proposta acústica, refinada i emocionant en què el músic madrileny repassarà els seus èxits i presentarà noves cançons i versions. Per l’Auditori Pau Casals hi passaran formacions i intèrprets com The Black Barbies (19/01); el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona (26/01), l’Orquestra Camera Musicae dirigida per Salvador Mas (8/02), el Conservatori de Música de Cervera (24/02), el Conservatori de Música de Vila-seca (9/03)El Ronald Baker Quintet (23/03), la Cobla Bisbal Jove (7/04), l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (14/04), Los Saxofonistas Salvajes (20/04), la Big Band Escola Música i Carme Canela (27/04), la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (04/05) i el Cor de Teies i el Cor Itzi (11/05).

De la seva banda, l’Auditori del Tívoli serà escenari de propostes com la del grup Les Anxovetes (02/02), que hi presentaran temes propis creats i cantats en clau de dona, que prenen el gènere tradicional de l’havanera com a punt de partida per anar més enllà. D’altra banda, l’Auditori del Tívoli serà l’espai on s’estrenarà la proposta “Sonall, música per a nadons” (17/02), que és un projecte musical i pedagògic de les músiques i especialistes en educació musical Gemma Rafecas i Marta Casals. També actuarà en aquest escenari el Xavi Díaz Quartet (12/04).
L’altre gran espai escènic del Vendrell, el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), acollirà propostes per a tots els públics. S’hi podrà veure, per exemple, l’obra “Memòria de les oblidades” (23/02), un text que dóna veu a quatre dones empresonades per la dictadura franquista al convent les Oblates de Tarragona i protagonitzat per Rosa Andreu. També arribaran al TÀG “La Gallina dels ous d’or” (10/03), pensada per al públic familiar; “El preu”, una història sobre l’enfrontament entre dos germans que parla de les conseqüències de les nostres decisions que està dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom; l’espectacle musical familiar i senzill “Per un instant” (24/03); “La niña gorda” (30/03), una producció del Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa nascuda del text de Santiago Rusiñol i interpretada per Jordi Oriol; l’espectacle humorístic de David Guapo (05/04); la nova comèdia “Escape Room”, un espectacle de Joel Joan i Hèctor Claramunt on dues parelles posen a prova la seva amistat quan participen en aquest popular joc. Tancarà el “Temporada” teatral el conte teatralitzat “El secret de la Lloll” (05/05), una història romàntica d’un comte francès i una cupletista catalana plena d’aventures, sorpreses i bogeries.

La programació de l’”Off” Temporada, que ha estat coordinada per la jove actriu Miriam García Bartés, està pensada per intentar apropar al teatre al públic més jove, oferint muntatges més intimistes, gràcies a la proximitat física entre els espectadors i actors, i amb un llenguatge més proper als nois i noies. Alhora, les entrades de l’”Off” Temporada també s’ofereixen a un preu més reduït. Dins d’aquest paraigua, arribaran al TÀG “Rosita” (22/03), una adaptació del gran text de Federico García Lorca Doña Rosita la soltera o el Lenguaje de las Flores, presentada per la companyia Proscenio Teatro; “Khâlid. L’heroi cosmològic” (26/04), un espectacle que ens endinsa en la meravellosa i poètica ment de l’infant per qüestionar-nos el comportament racional i absurd de l’ésser humà i “Wasted” (10/05), dirigit per Iván Morales, que fa servir un llenguatge actual, jove i proper, partint del text de la joveníssima Kate Tempest, dramaturga, poetessa i MC britànica.

Les entrades pels espectacles es poden comprar a partir d’avui dimarts 18 de desembre a través de Ticketea (www.ticketea.com), a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24) o a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).


Programació de l’Orgue i dels Pastorets del Vendrell
En aquest número del “Temporada”, el públic també hi podrà trobar la programació de gener a juny de l’Orgue del Vendrell, que s’enceta el 22 de febrer amb l’entrega de premis del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue.


Al “Temporada” també es pot consultar el calendari de representacions dels Pastorets del Vendrell i dels Pastorets infantils.


Exposicions
A la publicació també s’hi recullen les exposicions que es poden visitar a les sales del Portal del Pardo, La Fusteria o el Museu Deu en els propers mesos.


La programació completa del Temporada gener-juny es pot consultar al web http://temporada.cat/



©2019 Ajuntament del Vendrell