24 Gimàstica gent gran1wDel 10 al 19 de desembre tindran lloc les inscripcions per participar en el Curs d'entrenament de la memòria, el Curs de txi-kung i el Curs d’activitat física adaptada per a gent gran (Vital Activity) que organitza l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell. Les inscripcions es poden fer a Serveis Socials, al carrer Quarter, 4, del Vendrell. Les places són limitades, però el curs també estarà condicionat pel nombre de participants, ja que si no són suficients es pot anul·lar.

El curs d’entrenament de la memòria comença el 8 de gener. L’activitat anirà a càrrec de l’Associació Trèvol i es durà a terme els dimarts de 9.30 h a 11 h i d’11.30 h a 13 h a l’Esplai del Tívoli. La matrícula per a aquest taller té un cost de 33 euros per trimestre (octubre-desembre). El curs té com a objectius principals exercitar la memòria, potenciar les diferents funcions cognitives, prevenir el deteriorament cognitiu, afavorir la comunicació i potenciar les relacions.


El curs de txi-kung començarà el 2 o el 7 de gener, segons l'opció. Els matriculats en la primera opció faran la classe els dilluns d’11 h a 12.30 h o bé els dimecres d’11 h a 12.30 h a l'Esplai del Tívoli. També hi ha la possibilitat de fer classe dos dies a la setmana, els dilluns i dimecres. Aquest taller anirà a càrrec de Vital Activity. La matrícula té un cost de 33 euros per trimestre (gener - març), una classe a la setmana, i 44 € si s’opta per fer classe dos dies a la setmana.

El txi-kung és una gimnàstica procedent de la Xina que possibilita un rendiment físic i intel·lectual més gran i contribueix a l'equilibri emocional. Es practica a través d'uns exercicis suaus que no requereixen esforç físic. Els objectius d'aquest art oriental són exercitar el cos i la ment; expressar el moviment natural, lent i fluid, per harmonitzar el cos a través de la circulació de la sang i d’energia, i aprendre a utilitzar la respiració en sincronització amb el gest. Aquesta disciplina té diferents avantatges per a la salut, com millorar la respiració, la coordinació i la circulació sanguínia; regularitzar la tensió arterial; millorar les digestions; facilitar la concentració, la memòria i la relaxació, o estimular les defenses del cos.

Les activitats físiques adaptades per a la gent gran es divideixen en activitats de gimnàstica que es realitzen a l’exterior (si les condicions meteorològiques són adverses, es faran a l’interior de l’esplai) i activitats físiques saludables que es realitzen a l’interior dels diferents esplais del Vendrell.

La gimnàstica a l’aire lliure és una activitat física adaptada i dirigida amb els diferents aparells adaptats per a la gent gran. Aquestes activitats començaran el 2 de gener. L’horari a l’Esplai del Tívoli és de dimecres de 9.30 h a 10.45 h. A l’Esplai del Tancat també és el dimecres d’11 h a 12.15 h.

Les activitats físiques saludables per a gent gran tenen lloc a l’interior dels esplais i són un treball de combinació de teràpia d’esquena, prevenció de caigudes, relaxació i reeducació postural. Aquestes activitats començaran el dijous 3 de gener de 2019. L’horari a l’Esplai del Tívoli és el divendres de 9.30 h a 10.45 h i a l’Esplai del Tancat és el dijous d’11 h a 12.15 h.

Les activitats de gimnàstica adaptada per a gent gran aniran a càrrec de Vital Activity. La matrícula per a aquest curs té un cost d’11 euros per trimestre (gener - març). Les places són limitades.



©2019 Ajuntament del Vendrell