11 22 rp observatori atur webAhir a la tarda, el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, va presentar en roda de premsa les dades de l'Observatori del mercat laboral del mes d'octubre elaborats per l'EINA, en els quals es destaca la informació corresponent a l'atur, les contractacions i les afiliacions a la seguretat social, tant del municipi del Vendrell com de la comarca del Baix Penedès.

 

 

Encara que la precarietat laboral, amb una temporalitat dels contractes del 89 % segueix sent un factor recurrent, l'evolució de l'atur des de finals de l'any 2013 està sent una constant que ha permès reduir la xifra de desocupació dels 4.701 aturats al Vendrell, l'any 2013, als actuals 3.070. Aquest descens del 35 % al llarg dels últims cinc anys té el mateix correlat a nivell comarcal amb una reducció de l'atur del 34 % en aquest mateix període.

Malgrat aquestes millores, les taxes de desocupació (16,6% el Vendrell i 16,3% Baix Penedès) continuen estant entre les més altes de Catalunya, allunyades del 10,5% de la mitjana catalana.

Quant a les contractacions, a data de setembre, el nombre de contractacions del Vendrell ascendeix a 8.187, amb una mitjana de 910 contractacions al mes i representen una reducció del 2,4% respecte al setembre de 2017, amb un total de 200 contractacions menys.

Les dades corresponents al Baix Penedès presenten una tendència similar. Fins al mes de setembre s'han acumulat un total de 20.454 contractacions.

Pel que fa a les afiliacions a la Seguretat Social, tant a escala municipal com comarcal, l'evolució, tant de règim general com d'autònoms, continua sent positiva des del segon trimestre de l'any 2014. Tot i que a escala municipal hi ha algunes lleugeres fluctuacions en el règim d'autònoms, la tendència és positiva.


Aportació de l'EINA a la inserció laboral

La participació de l'EINA a l'apartat de l'oferta laboral és significativa ja que al llarg del 2018, durant el període de gener al setembre, són 402 les insercions laborals aconseguides a través de les diferents ofertes gestionades. El 53% d'aquestes insercions corresponen a programes ocupacionals dirigits a diferents perfils professionals de persones sense feina. Un 21% han estat insercions gestionades des de la borsa de treball de l'EINA en col·laboració amb empreses majoritàriament d'àmbit local i comarcal. Un altre 14% es deriva de l'oferta pública creada i, per últim, un 12% són llocs de feina impulsats des de l'autoocupació de persones emprenedores.


Més informació

 



©2019 Ajuntament del Vendrell