06 01 I tu que pinteswEl proper dissabte dia 10 de novembre, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, tindran lloc les jornades APROPA’T, un espai de trobada entre docents i museus per tal d’explorar conjuntament el potencial educatiu dels recursos culturals locals.

 

Actualment, els museus, com a centres transmissors de coneixement, van més enllà de la simple exposició d’obres d’art. En aquest sentit, el Museu Deu fa més de 18 anys que visita les escoles del municipi i fa possible que molts nens i nenes sentin que el museu forma part tant de les seves vides com dels seus records d’infantesa, a través de l’educació visual de representacions plàstiques. Així, es treballa estretament amb els docents de les diferents escoles amb la finalitat d’apropar als alumnes imatges, significats, continguts, valors, estètiques variades que protagonitzen, tant en el passat com en el present, el panorama artístic nacional i internacional.

 

Aquesta relació establerta entre les escoles i el museu és fruit del treball que realitzen els centres educatius a nivell intern, respecte a les arts plàstiques, i el suport que des del Museu Deu es fa a les aules per tal d’ampliar i reforçar els coneixements adquirits.

A través de les ofertes pedagògiques del Museu Deu amb el títol “I tu, què pintes?” o “Pinta’m un quadre”, artistes com Kandinsky, Miró, Dalí, Picasso, Matisse, Fenosa, Warhol, Chillida, etc., són més presents que mai a les aules i les seves obres són el punt de partida de treballs i reflexions, que posteriorment es mostren a la sala d’exposicions temporals del museu.

En el marc de les jornades APROPA’T, a la 1 del migdia, tindrà lloc “L’espai d’intercanvi i coneixement” on el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Deu són els convidats. La mestra de cicle infantil Laia Argüelles de l’escola Marta Mata del Vendrell serà l’encarregada de comentar l’experiència a les aules.

Aquesta formació està reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i és oberta a tothom que tingui interès en experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori.


Més informació: www.jornadesapropat.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell