10 24 neteja platges efectes aiguats webAmb dedicació prioritària, al llarg de la setmana passada i part d’aquesta setmana, s’han dut a terme tot un conjunt de treballs per condicionar els espais afectats pels darrers aiguats.

 

S’han obert canals a la sorra de la platja per desaiguar l’acumulació d’aigua en els carrers de la zona Brisamar, on posteriorment s’hi ha fet una neteja mecànica i amb aigua a pressió. S’han fet actuacions d’arranjament a l’avinguda Generalitat, a l’altura del c/ Llebeig, al pont dels Masos i sota el pont de FFCC de la carretera de Sant Salvador al Vendrell. També s’han netejat molts carrers per acumulació de sorres, pedres i fulles dels arbres arrossegats per l’aigua (c/ Consolat de Mar, c/ Telègraf, c/ Imperial Tàrraco, c/ Emperador Trajà, c/ Monestir de Montserrat, c/ Baladres...). D’altra banda, s’han desembossat els embornals i cunetes de tots els sectors per permetre la captació de l’aigua en les futures pluges.

 

La rierada provocada pels forts aiguats també va suposar l’acumulació de plàstics i de restes orgàniques a les platges, entre la desembocadura de la Riera de la Bisbal i el port de Coma-ruga. Les tasques són molt laborioses perquè, de forma manual, es va triant la brossa acumulada abans de la seva retirada.

Per tot això, aquests fets han alterat el normal funcionament del servei per tal de destinar els recursos necessaris a arranjar aquestes situacions excepcionals i tenir-ho enllestit de cara al festiu de Tots Sants.

Es demana disculpes als veïns de les zones que encara falta netejar, en les quals en breu s’hi podrà actuar.



©2019 Ajuntament del Vendrell