10 17 Yehudi Menhuin SchoolwLa programació del Temporada de tardor continuarà el divendres 26 d'octubre a l'Auditori Pau Casals amb l'orquestra del centre d'alt rendiment musical Yehudi Menuhin School. Es tracta d'una formació internacionalment respectada, que actua per primer cop a Espanya amb concerts a Saragossa, València, El Vendrell i Madrid.

L'orquestra està formada per joves talents musicals de tot el món, i presentarà una selecció de composicions relacionades amb el centenari de l'armistici de la Primera Guerra Mundial (signat l'11 de Novembre de 1911), incloent obres d'Herbert Howells, Vaughan Williams, Joaquín Turina i la famosa transcripció que del quartet la Mort i la Donzella de Schubert va fer Gustav Mahler.

Yehudi Menuhin va fundar la seva famosa escola el 1963 a Surrey, Anglaterra, amb la intenció d'oferir l'ambient i la docència ideal perquè joves músics de tot el món, amb un talent especial, poguessin formar-se, desenvolupar el seu potencial i arribar al màxim nivell interpretatiu , dins d'una educació holística. L'escola té 85 alumnes d'entre els 8 i els 19 anys provinents de múltiples extractes socials, nacionalitats, i religions.

Diversos membres de l'orquestra han estat guanyadors o finalistes d'importants premis internacionals.

L'escola sempre ha tingut una excel·lent orquestra de corda; Menuhin considerava la pràctica del repertori orquestral com una part vital de la formació musical, i dirigia aquesta agrupació de manera freqüent. L'orquestra ha col·laborat amb molts músics insignes, incloent a Mtislav Rostropovich (qui va succeir a Menuhin com a President de l'escola), Andras Schiff, Vladimir Ashkenazy, Heinrich Schiff, Nicola Benedetti, Alina Ibragimova i Nikolai Schneider. Aquest ensemble actua regularment al Festival Internacional de Gstaad (Suïssa) i en nombrosos festivals europeus i al Regne Unit.
Actualment, la formació està dirigida per Òscar Colomina i Bosch, el director musical de la institució.

Òscar Colomina Bosch:
Professor de Orquestració a la Royal Academy of Music (Londres) i Director Musical de l'Yehudi Menuhin School, la tasca docent i musical del compositor i director valencià Òscar Colomina i Bosch s'estén a institucions com el Porto PianoFest, el Reial Conservatori de la Haia i el Akoesticum Talent Programme a Holanda, on forma part d'un claustre de professors que inclou a alguns dels millors especialistes en música de cambra d'Europa. Compositor reconegut internacionalment, Colomina ha treballat amb la Philharmonia Orchestra, el Festival d'Aldeburgh, Orquestra de València i la Filharmonia de Galícia, entre d'altres. La seva composició Shpigl (2016) va ser descrita pel compositor americà John Adams com 'una petita obra mestra d'imaginació dramàtica i musical' resultant en una invitació del propi Adams i de Los Angeles Philharmonic al Walt Disney Hall. Colomina ha estat convidat a dirigir orquestres i ensembles com l'Orquestra de València, Royal Conservatoire of the Hague - School for Young Talent 's Atheneum Kamerorkest , Camerata XXI, Orpheus Simfonia (Londres) i el taller de música contemporània del Conservatori Superior de Castella i Lleó.

Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i al mateix Auditori Pau Casals.

 

YEHUDI MENUHIN SCHOOL ORCHESTRA

Dia:  Divendres, 26 d'octubre

Lloc: Auditori Pau Casals

Hora: 20.30 h

Entrada: 10 €

Entrada amb descompte: 7 €

 



©2019 Ajuntament del Vendrell