10 10 conferencia fabra webAmb motiu de celebrar-se els 150 anys del naixement del Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va declarar aquest 2018 l’Any Pompeu Fabra, amb l’objectiu de difondre la figura i l’obra d’aquest personatge essencial de la cultura catalana.

 

L’Any Pompeu Fabra inclou una munió d’actes diversos a tot Catalunya per reconèixer l’obra del Mestre, i el Vendrell també s’hi ha volgut sumar. Aquest mes d'octubre, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell i de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, tindrem l’oportunitat d’endinsar-nos en la figura i l’obra de Pompeu Fabra.

 

 

Per una banda, el dilluns 15 d’octubre, a les 19 h, a la Biblioteca Terra Baixa (c. Major, 18), l’escriptor Genís Sinca pronunciarà  la conferència "El miracle de la ce trencada”. Abans o després de la conferència, els assistents també podran visitar l’exposició  “Pompeu Fabra. Una llegenda completa”, produïda per la Direcció General de Política Lingüística.

Per una altra banda, el dimarts 27 de novembre, a les 18 h, també a la Biblioteca Pública Terra Baixa es representarà l’espectacle de titelles Mestre Fabra, caçador de paraules

Més informació: www.anypompeufabra.cat 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell