10 03 rp museuCAT webL’Oficina de Català del Vendrell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell han preparat l’activitat MUSEUCAT, que té com a objectiu que els alumnes dels cursos de català per a adults practiquin la llengua mentre coneixen el patrimoni cultural del municipi.

 

En concret, es tracta d’un talleret de mots pels museus del municipi, en què hi participen la Casa Nadiu de Pau Casals, la Casa Museu Àngel Guimerà, el Museu Pau Casals, el Museu Deu, la Fundació Apel·les Fenosa i la Sala Portal del Pardo.

Als participants se’ls dona un carnet per poder visitar aquests equipaments culturals de forma gratuïta i cada cop que visitin un d’ells se’ls marcarà una casella i rebran una paraula màgica que hauran de guardar.

Un cop s’hagin visitat els sis espais, es podrà participar en l’elaboració d’uns relats breus amb les sis paraules màgiques que s’hauran recollit. Hi ha tres categories diferents segons el nivell del curs de català:

-gravació d’un audiorelat de duració màxima d’un minut per al nivell bàsic i elemental;

-redacció d’un relat d’una llargada màxima de 150 paraules per al nivell intermedi,

-i redacció d’un relat d’una llargada màxima de 200 paraules per al nivell de suficiència.

El dia de la Cloenda dels Cursos de Català, al juny, s’atorgaran els premis als guanyadors i guanyadores de cadascuna de les categories.

A la presentació de l’activitat, la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, va destacar la importància de posar en valor la paraula d’una manera lúdica i a través de donar a conèixer el patrimoni cultural del municipi. La directora del CNL de Tarragona, Rosa Ibarz, va posar de relleu l’oportunitat que tenen els alumnes, sobretot els nouvinguts, de conèixer l’entorn amb la visita dels museus i la sala d’exposicions, alhora que treballen tant la lectura i l’escriptura de la llengua que estan aprenent.

Per part de l’Oficina de Català del Vendrell i de la Coordinació dels Museus del Vendrell es va valorar de forma molt positiva la bona entesa que hi ha hagut entre les dues parts per tirar endavant aquesta activitat, que passa a formar part de tot un conjunt de col·laboracions que ja es duen a terme.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell