10 02 Cartell Fira Santa Teresa webLa Biblioteca Pública Terra Baixa ha digitalitzat tot un seguit de documents relacionats amb la Fira de Santa Teresa que s’incorporaran i es podran consultar a través de la Biblioteca Digital Vendrellenca, el seu repositori digital, a partir del 9 d’octubre.

Del 9 al 30 d’octubre hi haurà, també al vestíbul de la Biblioteca, una exposició amb una mostra d’aquests documents. Inclourà una secció especial dedicada a l’Àngel de Tobies, aprofitant que enguany farà 60 anys de la seva primera baixada del campanar per a la seva restauració.

El total de documents digitalitzats relacionats amb la Fira és de 190, que es podran consultar en línia a través de la Biblioteca Digital Vendrellenca. El més antic és un cartell de la Fira de 1920 que recull els diferents actes d’aquell any. Com a curiositat, cal destacar que un dels actes que apareixen en aquell document és el de la inauguració de la Biblioteca Popular del Vendrell.

Amb la incorporació d’aquesta nova col·lecció, ja en seran cinc les que es troben disponibles per a la consulta a través de la Biblioteca Digital Vendrellenca. Es tracta de documentació original procedent de la pròpia col·lecció conservada a la mateixa Biblioteca, així com també de documents cedits per institucions i particulars a fi de completar alguna seqüència documental. Les col·leccions actualment consultables són les que fan referència a Pau Casals, Àngel Guimerà i Benvingut Socias; al Cercle Filatèlic del Vendrell i a l’esmentada Fira de Santa Teresa. En total, ja són més de 550 els documents accessibles per a qualsevol persona a través d’internet.



©2019 Ajuntament del Vendrell