24 Gimàstica gent gran1wDe l’1 a l’11 d’octubre tindran lloc les inscripcions per participar en el Curs d'entrenament de la memòria, el Curs de txi-kung i el Curs d’activitat física adaptada per a gent gran (Vital Activity) i el taller d’iniciació a l’ús d’un mòbil que organitza l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell. Les inscripcions es poden realitzar a Serveis Socials, al carrer Quarter, 4, del Vendrell. Les places són limitades, però també estarà condicionat al nombre de participants, ja que si no és suficient es pot anul·lar.

El curs d’entrenament de la memòria comença el 16 d’octubre. L’activitat anirà a càrrec de l’Associació Trèvol i es durà a terme els dimarts de 9.30 h a 11 h i d’11.30 h a 13 h a l’Esplai del Tívoli. La matrícula per a aquest taller té un cost de 33 euros per trimestre (octubre-desembre). El curs té com a objectius principals exercitar la memòria, potenciar les diferents funcions cognitives, prevenir el deteriorament cognitiu, afavorir la comunicació i potenciar les relacions.


El curs de txi-kung començarà el 15 o 17 d’octubre, segons l'opció. Els matriculats en la primera opció faran la classe els dilluns de 9 a 10.30 h. o bé els dimecres d’11 a 12.30 h. a l'Esplai del Tívoli. També hi ha la possibilitat de fer classe dos dies a la setmana, els dilluns i dimecres. Aquest taller anirà a càrrec de Vital Activity. La matrícula té un cost de 33 euros per trimestre (octubre-desembre), una classe a la setmana i 44€ si s’opta per fer classe dos dies a la setmana.


El txi-kung és una gimnàstica procedent de la Xina que possibilita un rendiment físic i intel·lectual més gran i contribueix a l'equilibri emocional. Es practica a través d'uns exercicis suaus que no requereixen esforç físic. Els objectius d'aquest art oriental són exercitar el cos i la ment; expressar el moviment natural, lent i fluid, per harmonitzar el cos a través de la circulació de la sang i d’energia, i aprendre a utilitzar la respiració en sincronització amb el gest. Aquesta disciplina té diferents avantatges per a la salut, com millorar la respiració, la coordinació i la circulació sanguínia; regularitzar la tensió arterial; millorar les digestions; facilitar la concentració, la memòria i la relaxació, o estimular les defenses del cos.


Les activitats físiques adaptades per a la gent gran es divideixen en activitats de gimnàstica que es realitzen a l’exterior (si les condicions meteorològiques són adverses, es faran a l’interior de l’esplai) i activitats físiques saludables que es realitzen a l’interior dels diferents esplais del Vendrell.


La gimnàstica a l’aire lliure és una activitat física adaptada i dirigida amb els diferents aparells adaptats per a la gent gran. Aquestes activitats començaran el 17 i 18 d’octubre, segons l'esplai on es realitzin. L’horari a l’Esplai del Tívoli és de dimecres de 9.30 h a 11 h. A l’Esplai del Tancat és el dijous , d’11 a 12.30 h.


Les activitats físiques saludables per a gent gran es realitzen a l’interior dels esplais i són un treball de combinació de teràpia d’esquena, prevenció de caigudes, relaxació i reeducació postural. Aquestes activitats començaran el divendres 19 d’octubre de 2018. L’horari a l’Esplai del Tívoli és el divendres de 9.30 a 10.30 h. i a l’Esplai del Tancat és el divendres d’11 a 12 h.


Les activitats de gimnàstica adaptada per a gent gran aniran a càrrec de Vital Activity. La matrícula per aquest curs té un cost d’11 euros per trimestre (octubre-desembre). Les places són limitades.


Com novetat, aquesta tardor s’inicia un mini taller “Què és i com s’utilitza un Smartphone”. Començarà el 19 d’octubre i les sessions seran els divendres de 10 a 12 h. a l’Esplai del Tívoli. La matrícula d’aquest taller té un cost de 33 euros per trimestre (octubre-desembre) i l’imparteix Josep Solano.  L’objectiu principal del taller és el de presentar i donar a conèixer les característiques bàsiques dels telèfons intel·ligents que existeixen actualment i la seva utilització a nivell d’usuari, fent una especial atenció a les qüestions més habituals i quotidianes. A més, en el curs es faran pràctiques de com utilitzar el telèfon mòbil i les aplicacions més bàsiques.©2019 Ajuntament del Vendrell