09 26 Reconeixemetn Residència Avis execució penalwEl Departament de Justícia ha reconegut 72 professionals i entitats, entre ells la Residència d’avis La Muntanyeta del Vendrell, per la feina que fan en els programes de mesures penals alternatives, als centres penitenciaris, als centres de justícia juvenil i als serveis d’atenció a les víctimes. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc aquest dimarts a l’antiga presó Model de Barcelona, i en representació de l’equipament del Vendrell hi va assistir la directora de la Residència, Lucía Buenavida, acompanyada de part del seu equip.

En el cas de la Residència d’Avis de la Muntanyeta la distinció del Departament de Justícia posa en valor la feina que fa en l’àmbit de les mesures penals alternatives, ajudant a rehabilitar i reinserir, socialment i laboralment, a les persones adultes o menors sotmeses a mesures penals. Les mesures penals alternatives permeten als òrgans judicials donar una resposta menys aflictiva que les penes privatives de llibertat per la comissió d’una falta o d’un delicte lleu o menys greu, al temps que se salvaguarden els drets de les víctimes. Així, l’internament en un centre, doncs, és substituït per una mesura que, en la majoria dels casos, consisteix a fer una activitat que comporta un benefici per a la comunitat. Així, per exemple, en el cas de la Residència aquestes persones poden escollir entre dur a terme tasques en àmbits com el del manteniment, la bugaderia, la cuina, l’animació o l’acompanyament.

Durant l’acte de lliurament de reconeixements, la consellera de Justícia va destacar la “feina incansable de tants professionals” que dediquen els esforços a “aconseguir que els interns tinguin un horitzó d’oportunitat: rehabilitació i reinserció com a objectiu en comptes de càstig”.

A més de la Residència d’avis La Muntanyeta, a la festa de la Mercè es va distingir altres institucions i entitats que col·laboren en l’àmbit penitenciari o que faciliten que es portin a terme mesures penals alternatives com la Fundació IRES, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran o les quadres Mas Tallapedra de Reus.

Entre les persones que van rebre la distinció, hi ha set treballadors de presons guardonats per la seva col•laboració en la definició de nous protocols de convivència a les presons. Set més van ser distingits per la seva actuació en la resolució de conflictes als centres. Es va reconèixer també dos funcionaris de Brians 2 a títol pòstum pel seu compromís i la seva trajectòria professional.



©2019 Ajuntament del Vendrell