09 25 Cultura Urbana18wMés de mig miler de persones es van trobar la tarda del passat dissabte a la plaça Nova per gaudir de l’acte central de la 8a edició del festival Cultura Urbana. Aquest va comptar amb públic i participants vinguts d’arreu de Catalunya, Espanya i també de diferents punts d’Europa com França o Bèlgica, entre d’altres.

La jornada va començar al matí quan una vintena de grafiters vinguts d’arreu de Catalunya varen participar en un nou concurs d’aquesta modalitat. Aquest cop van ser les parets exteriors del pavelló Àngel Guimerà del Vendrell on els artistes van expressar el seu art: rostres humans, dinosaures, signatures, personatges peculiars i altres elements van quedar fixats als murs exteriors d’aquest edifici municipal. Els guanyadors en aquesta especialitat de dibuix van ser Ruben Jérez ( Coke ) de Vilafranca del Penedès i Mario Catalan (Loug) de Barcelona i, pel que fa a la millor signatura, va ser Jordi Penas ( Sovve) de Vilafranca del Penedès.

Breakers vinguts d’arreu d’Espanya i de diferents punts d’Europa es van donar cita a la plaça Nova dissabte a la tarda, on van celebrar competicions en les tres categories: infantil, homes i dones. En la de Kids el primer premi va ser per a Siwu Flex, de l’Hospitalet de Llobregat. El guanyador ha obtingut una plaça en la competició nacional de nens a Elx. Pel que fa a les dones, la guanyadora en la categoria Queen va ser Stormy de Brussel·les, que ha obtingut un lloc en la competició similar que tindrà lloc el proper any a Alemanya. I pel que fa als homes, Jorge, de Valencia, va ser el flamant guanyador i ara podrà anar a la ciutat americana de Sacramento, a Califòrnia, a competir a nivell mundial.

La batalla de “galls” va posar punt i final a la jornada amb una vuitantena de participants. El guanyador va ser Charlie, de Tarragona, que va convèncer al jurat amb el seu rap contundent i atrevit.

Aquesta ha estat la vuitena edició d’aquest certamen que enguany ha superat amb escreix el nombre de participants i públic d’edicions passades.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell