09 21 IX Biennal Internacional de Ceràmica guanyadoresw

El proper divendres 28 de setembre, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l'exposició de les guanyadores de la IX Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell, que van ser:

1r premi, a l’obra Yo<>Yo (06) d’Isabel Alfaro, de Madrid (Espanya)
2n premi, a l’obra Refugiats de Roser Oter, de Santa Oliva (Tarragona)
3r premi, a l’obra 23 de Sílvia Granata, de Savignano sul Rubicone (Itàlia)

Les obres de les tres guanyadores estaran exposades a la Sala Portal del Pardo fins al 28 d’octubre. A banda de les peces guanyadores, hi presentaran sis obres més cadascuna. Aprofitant l’acte d’inauguració, les tres artistes faran una explicació de la seva obra.

L’exposició anirà acompanyada per un catàleg, que forma part del premi, que inclou fotografies de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista, que serà lliurat a les premiades coincidint amb la inauguració de la mostra. Aquest catàleg ha estat editat des de la Regidoria de Cultura en català, castellà i anglès, i es pot adquirir a la mateixa sala d’exposicions del Portal del Pardo.

 

Breu currículum de les guanyadores:

Isabel Alfaro, de Madrid
Nascuda a Huelva el 1982, actualment treballa i resideix a Madrid. S'ha graduat a l'Escola d'Art Francisco Alcántara de Madrid i ha cursat monogràfics entorn de la ceràmica i l'escultura, entre d'altres. Ha fet exposicions individuals i col·lectives arreu de l'Estat espanyol.
Actualment és professora d'escultura al Centre Cultural Claudio Rodríguez, a San Sebastián de los Reyes.
Des dels seus inicis en l'escultura, el fang ha atorgat a "Rayadura de sandía", que és com es dona a conèixer la ceramista, la llibertat necessària per dur a terme les seves imaginatives creacions.

Roser Oter, de Santa Oliva
El treball diari i l’experimentació han estat elements clau en la formació autodidacta de Roser Oter, nascuda al Vendrell el 1967, amb taller a Santa Oliva. Ha fet cursos i monogràfics d’especialització a l’Escola de Ceràmica Ramon Fort, a l’Alt Empordà, un espai d’aprenentatge i intercanvi d’idees i tècniques, i també en el taller de Núria Pié. Ha participat en un grapat d’exposicions, i ha rebut diferents premis i guardons. Ha pres part en fires de ceràmica d’arreu de l’Estat espanyol i el francès.

Silvia Granata, de Savignano sul Rubicone (Itàlia)

La ceramista va néixer el 1970. Després de graduar-se en estudis empresarials, Silvia Granata es va formar en ceràmica, i més endavant s'especialitzà en la porcellana. Les seves obres han estat exposades a Itàlia, Espanya, Portugal, França, Letònia, Suècia i Xina, i es troben en col·leccions permanents de molts museus i institucions públiques, tant d'Itàlia com d'altres indrets.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell