09 14 Reunio Pacte Bera webEl dijous 13 de setembre va tenir lloc una reunió del Pacte de Berà, format pels ajuntaments de municipis del Camp de Tarragona i del Penedès per on transcorre l’N-340 i els respectius Consells Comarcals, per valorar les últimes mesures del Ministeri de Foment de desviació de camions a l’AP-7 i bonificacions dels peatges.

 

Després de la reunió, en una atenció als mitjans de comunicació, es van presentar els acords als quals es va arribar:

 

  1. Es valoren positivament aquestes mesures i es va fer un agraïment a totes les persones que ho han fet possible, especialment a les altres administracions, la de l’Estat i la de la Generalitat de Catalunya, que també han col·laborat perquè això fos una realitat.
  1. Es farà un seguiment de com va tot plegat perquè la implementació d’aquestes mesures segur que originen alguns elements col·laterals que no s’han tingut en compte. Es vol veure quins efectes es produeixen i mirar de corregir-los en el cas que no siguin positius.
  1. Amb una visió a més llarg termini, es continuarà treballant conjuntament en el marc del Pacte de Berà, que ha aconseguit que persones de diferents partits polítics hagin pogut arribar a un consens i aconseguir resultats importants en quatre anys de treball. A l’espera de les decisions que es prenguin quan finalitzi la concessió de l’AP-7, s’insistirà en la prolongació de l’autovia A-7.

Sobre aquest tercer punt, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va declarar que la proposta del Pacte de Berà és que el traçat de la continuïtat de l’autovia A-7 cap al Penedès vagi en paral·lel a l’autopista AP-7 per no haver de trinxar més el territori.

Pel que fa a la valoració sobre les mesures que s’han aplicat, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va destacar que, a part de millorar la mobilitat entre les nostres localitats, el més important és la reducció de la sinistralitat. En aquest sentit, Alonso va recordar que aquest any 2018 l’N-340 ha sumat 11 víctimes mortals i, de moment, des de l’aplicació de les restriccions de pas de vehicles pesants, el passat 2 de setembre, no n’hi ha hagut cap més. També va posar de relleu que per l’N-340 ara deixen de circular diàriament uns 2.000 camions, els quals s’han traslladat cap a l’AP-7.

Respecte a aquest descens de volum de pas de camions per municipis en què l’N-340 passa pel mig del nucli urbà, l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, va expressar la satisfacció dels seus veïns que diuen que hi ha menys soroll, menys contaminació i que poden dormir més còmodament.

Tot i la satisfacció mostrada pel Pacte de Berà, també es va donar un missatge en el sentit que l’N-340 no està solucionada. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, va voler assenyalar que en aquests moments hi ha sobre la taula dos punts molt sensibles com són l’accés al peatge d’Altafulla-Torredembarra i l’enllaç de Vilafranca sud, on es produeix una gran afluència de camions amb origen i destinació a l’autopista.

Com a presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, va posar èmfasi en la localització geoestratègica del territori, que és frontera entre les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona i que comparteix uns interessos comuns. Per això, cal mantenir unit el Pacte de Berà i aconseguir consensos, deixant de banda les diferències entre partits politics tal com s’ha fet fins ara, per continuar treballant en la reivindicació d’una millora de les infraestructures i per al benestar de les persones.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell