09 10 Diada13wLa Plaça Nova va acollir el passat dilluns 10 de setembre, al vespre, l’acte de commemoració local i comarcal de la Diada Nacional de Catalunya. Una vetllada que va comptar amb una gran assistència de públic. L'acte es va iniciar amb una ofrena floral a l'escultura de Pau Casals, en què van participar una quarentena d'entitats, institucions i partits polítics.

 

A continuació, l'acte va continuar amb els parlaments institucionals de l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià. 

La commemoració de la Diada va seguir amb un recital de poemes d’Àngel Guimerà amb textos al·lusius a la llibertat i la justícia, a càrrec de Janet Riambau i Joan Gibert (veus), Estíbaliz Bonastre (flauta travessera) i Jordi Moliné (guitarra). Tot seguit, els Nens del Vendrell van fer un pilar i, finalment, i la soprano Griselda Ramon va interpretar l’himne d’"Els Segadors".

Un cop finalitzat l'acte, l'Ajuntament va fer el trasllat de les ofrenes florals a la tomba de Pau Casals, al cementiri del Vendrell.

D'altra banda, el dimarts 11 de setembre, a les 19h, a la Rambla, va tenir lloc una Ballada de sardanes, a càrrec del Foment Sardanista Vendrellenc.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell