09 03 actes vandalics enllumenat webEn les darreres setmanes han tingut lloc dos actes vandàlics que han afectat l'enllumenat públic del Vendrell.

 

El primer es va produir al pas soterrat del Francàs amb el trencament de dues lluminàries encastades. Les conseqüències van ser que, per una banda, el pas es va quedar sense il·luminació a les hores de foscor, oferint una gran sensació d'inseguretat, i, per una altra banda, la substitució dels elements trencats tenen un cost aproximat de 200 euros.

 

I el segon es va produir al passeig Marítim del Sector Sanatori, en què es va fer caure a terra un fanal, suposant un perill per als vianants i usuaris de la platja. En aquest cas, el cost de reposició del bàcul es d’uns 300 euros

La Regidoria d’Enllumenat i Eficiència Energètica demana la col·laboració de tots els veïns per evitar totes aquestes actuacions incíviques. També cal tenir en compte que els fanals i els quadres elèctrics són mobiliari urbà i, tal com indica l’article 72 de l’Ordenança de Convivència i Civisme, està prohibit col·locar-hi cartells, pancartes i adhesius sense autorització expressa de l’Ajuntament.

D’altra banda, davant la problemàtica de les miccions de gossos, cal recordar que una bona pràctica és la de diluir amb aigua l'orina. El fet que els gossos facin les seves necessitats dia rere dia als bàculs de les lluminàries ocasiona la seva oxidació prematura, cosa que ha ocasionat tenir gairebé 100 punts de llum retirats durant el 2017.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell