08 09 Mobles Plaça pessebrewLa Regidoria de Gestió de Residus ha intensificat aquests dies la campanya informativa per evitar els nombrosos casos d’abandonament de mobles i andròmines diverses a la via pública sense avís previ per a la seva recollida.

Ja fa alguns mesos que l’Ajuntament del Vendrell va alertar d’un repunt de l’incivisme al municipi i, en concret, de la problemàtica que genera l’abocament de mobles i altres materials de forma incontrolada. Darrerament s’han arribat a recollir fins a 7.000 quilos diaris de mobles, i tot i que la seva retirada es fa el més ràpidament possible (en 24-48h), això augmenta la sensació de brutícia i deixadesa als carrers.

Per aquest motiu, i atès que amb l’arribada de l’estiu el Vendrell registra un increment molt important de població, s’ha cregut oportú que les informadores de residus intensifiquin aquests dies la seva tasca en aquells “punts negres” d’abocaments que es van detectant. La propera setmana, per exemple, les informadores centralitzaran la seva tasca als barris marítims per l’augment de població que tenen aquestes setmanes, coincidint també amb festes d’estiu de la zona.

En concret, s’estan col·locant uns cartells informatius en els què es denuncia la mala praxi d’abocar mobles de forma incontrolada i, alhora, s’informa de l’existència del servei de recollida de mobles que té l’Ajuntament i que és totalment gratuït. Com recorda el cartell, només cal que la persona interessada truqui al 977 16 64 00 o al 010, i se li comunicarà el dia i hora que pot deixar el moble al carrer per a la seva retirada. Així mateix, les informadores reparteixen fulletons informatius sobre el lloc més adequat per llençar els diferents tipus de residus.

Des de l’Ajuntament del Vendrell es considera que el servei de recollida de mobles i trastos vells ajuda a millorar la qualitat dels carrers i apel·la al civisme per fer, entre tots, un espai urbà més net i agradable. Al mateix temps es recorda que l’abocament de mobles o residus de forma incorrecta a la via pública pot ser sancionable fins a un import de 3.000 €.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell