08 01 Torneig ManchónwLa platja de Coma-ruga acollirà aquest proper dissabte 4 d’agost, a la tarda, la XXIa edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón i el 8è Memorial dedicat al cèlebre extrem del Barça, organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga.

L’acte de presentació de l’esdeveniment s’ha dut a terme aquest matí a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell i hi han assistit el regidor d'Esports, Ferran Trillas, i el president de la Penya Barcelonista de Coma-ruga, Josep Maldonado, així com diversos col·laboradors de l’esdeveniment. Tots ells han coincidit a valorar el Torneig Eduard Manchón com una trobada “emblemàtica i clàssica” del món penyístic del Barça i com un referent del lleure i l'esport a la Costa Daurada.

En la vessant esportiva, el Torneig començarà a les 16h amb un partit de jugadors del grup Amics d'Eduard Manchón +55, i a continuació tindrà lloc una intensa tarda amb altres partits com el què protagonitzaran els “Stars Team” -que inclou exjugadors del Barça- contra la Penya Barcelonista Coma-ruga 95. Durant tota la jornada, el públic del torneig podrà gaudir de diverses actuacions i reconeixements diversos, als què hi assistiran personatges populars i mediàtics, com Maria Pau Huguet, Núria Feliu, Pemi Fortuny, Joan Reig, Josep Pons, Rafael Zubiria,Josep Maria Minguella o Salvador Sadurní, entre altres. Enguany, també està prevista una breu exhibició de Joan Sabaté, conegut com el “Maradona de les Rambles”. Es dóna la circumstància que Sabaté, actualment ja retirat de la seva habilitat amb els tocs de pilota, resideix al Vendrell. Com sempre, al Torneig no hi faltarà tampoc la presència de les Cheerleaders del Barça, d’una xaranga, o dels castellers Nens del Vendrell i els Nans del Vendrell.

Al llarg del Torneig també hi haurà moments per al record emotiu de futbolistes del Barça o de personatges vinculats al Torneig, com és el cas del reconeixement pòstum que es farà a Jose Antonio Zaldua o l’homenatge a Paco Rodri.
Al vespre, el 21è Torneig Eduard Manchón clourà amb un sopar de les penyes del Barça per a prop de 150 assistents a les pistes de l’escola Els Secallets, ple d’actuacions musicals, de màgia i d’humor.

Com ja és habitual, el Torneig Eduard Manchón també s’acompanya aquest 2018 d’una vessant solidària: ho farà col·laborant amb el Banc de Sang i Teixits i animant a tots els assistents al torneig a donar sang, atès que durant l’estiu les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població. Per aquest motiu, una unitat mòbil del Banc de Sang s’instal·larà dissabte al barri marítim de Sant Salvador, en concret, a la cruïlla del carrer Cardener amb l’Església de Sant Salvador, de les 17.30h a les 20.30h. Tots els donants rebran com a obsequi una bossa del banc de Sang i Teixits t i una altra cedida pel FC Barcelona.



©2019 Ajuntament del Vendrell