07 24 APP webAvui s’ha presentat evALERTA, una aplicació per a mòbils de la Policia Municipal del Vendrell que té com a objectiu donar tranquil·litat al ciutadà a partir de l’opció del “botó del pànic”, el qual permet alertar el cos policial sobre una situació greu d’inseguretat que s’estigui patint en primera persona.

 

L’aplicació ha estat desenvolupada per un grup de cinc estudiants de la comarca (Joan Molinas, Albert Bonet, Aleix Diaz, Cristina Salas i Noel Carmona) que s’han fixat en altres aplicacions similars, però hi han afegit un element nou, que és la connexió directa amb la policia amb un sol moviment amb el dit.

 

Després de descarregar l’aplicació, que és gratuïta, cal registrar-s’hi i es pot fer el senyal d’alerta dins del terme municipal del Vendrell i el seu entorn més immediat. Quan la policia rep l’alerta, s’avisa una patrulla perquè es desplaci al lloc, gràcies a la geolocalització del telèfon mòbil, i es truca a la persona que l’ha activada per tenir més informació sobre la situació i valorar quins dispositius s’han d’activar. Si la persona no respon, la patrulla s’hi desplaçarà igualment.

A part del “botó del pànic”, l’aplicació també té un accés directe al telèfon d’emergències 112, a informació meteorològica i a comunicacions de la policia sobre incidències a la via pública. D’altra banda, també hi haurà una aplicació específica per a establiments que inclourà un botó sobre situacions que els puguin afectar.

El regidor de Governació, Rafel Gosalvez, ha explicat que “aquesta aplicació ha de servir per no ser utilitzada, però ha de donar seguretat i tranquil·litat pel fet de poder avisar sobre qualsevol acte greu que puguis patir”.

L’APP ja es pot descarregar a partir del dimecres 25 de juliol per a Android i per a IOS es podrà fer en breu.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell