07 21 trobada guanyadors barris antics al vendrell 3 webEl passat dissabte 21 de juliol, va tenir lloc la trobada de guanyadors al Vendrell de la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”, a la qual hi van participar 68 persones dels 37 municipis organitzadors de la vuitena edició.

 

El matí va començar amb una visita teatralitzada al Museu Pau Casals, a la platja de Sant Salvador, on es va poder gaudir també del seu jardí, del seu mirador sobre la platja, de l’Auditori Pau Casals i del passeig Marítim. Després de dinar, el grup es va traslladar al centre del Vendrell per fer una visita guiada pel nucli històric: Mercat Municipal, església parroquial, Museu Deu, Casa nadiu de Pau Casals i Casa Museu Àngel Guimerà. També van disposar de temps lliure per fer un tomb pels carrers comercials del centre de la vila.

La trobada al Vendrell va coincidir amb la trobada a Calaf, que aquest any s’estrena, i Tortosa, que la fa coincidint amb la Festa del Renaixement. Aquestes tres trobades són les primeres de les 37 que s’organitzaran d’ara i fins al proper mes de desembre en els 37 municipis organitzadors.

La valoració dels participants en aquestes trobades és molt positiva tant pel fet de descobrir territoris propers, i sovint desconeguts, com per la jornada de convivència amb gent de les quatre demarcacions del país que afavoreix el compartir i atraure interès, cadascú pel seu municipi.

La campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” té com a objectiu incentivar les compres als comerços dels nuclis antics i fer promoció turística dels municipis organitzadors.

A l’octubre del 2017, la campanya va rebre el premi de “Copa España Creativa 2017”, entre 20 projectes seleccionats. per tractar-se d’un exemple de col·laboració i de compromís humà per potenciar el patrimoni social, històric i cultural dels municipis que formen part de la campanya, a més de reconèixer els valors del projecte: imaginatiu, innovador, pioner i transversal que crea xarxa de col·laboració per resoldre inquietuds comuns. Fomenta el diàleg públic-privat, és interdepartamental (comerç, cultura i turisme), dinamitza el comerç, fomenta el coneixement del territori i és flexible en número de participants i a cada realitat.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell