07 15 PortantsHonor 2018 webEl diumenge 15 de juliol, a la tarda, a l'Auditori del Tívoli, va tenir llloc l'acte de nomenament dels Portants d'Honor de Santa Anna 2018, que són:

 

TERESA FIGUEROLA MAÑOSA: va ser membre de la Congregació Mariana, locutora de Ràdio el Vendrell, membre de la Cort d'Amor dels Jocs Florals i dama de la Creu Roja. També ha format part de l’Associació Musical Pau Casals, de l’Aula de la Gent Gran i impulsora del Torneig Andreu Santacana d'hoquei patins i, actualment, és membre del Club de Lectura.


JOSEP HUGUET VIDAL: ha estat membre de La Lira Vendrellenca on va ser president, ia va participar en múltiples obres de sarsuela i teatre. També ha col·laborat amb els Pastorets, el Club d’Esports Vendrell i al món de la comunicació a Ràdio el Vendrell, entre d’altres.

SALVADOR ROVIRA SERRA: persona vinculada des de fa molts anys al teixit associatiu de la vila. Va ser membre dels Gegants i jugador i “crack” de l’equip de bàsquet del CE Vendrell. Va formar part de l’elenc de teatre del Casal Familiar Parroquial, entre d’altres, i actualment realitza diverses activitats en entitats del Vendrell.

RAFEL CLARAMUNT BELLES: persona molt vinculada amb la cultura popular. Va ser membre del Ball de Diables, de la Comissió del Barri del Serrallo, de la Comissió de Festes, del grup de música La Melodia i, actualment, acompanya diversos grups de cultura popular del Vendrell. Membre actiu dels Armats, les Gralles del Baix Penedès i del Drac de Foc El Cabrot.

Cal recordar que l’any 2008 va constituir-se la Comissió de Cercavila, i una de les seves primeres accions va ser crear la figura dels Portants d’Honor de Santa Anna.

Aquesta distinció honorífica tenia com a objectiu d’homenatjar, cada any, quatre persones que haguessin treballat per la cultura popular i les tradicions del Vendrell, tot i que, posteriorment, es va decidir ampliar la possibilitat de donar aquesta distinció a persones que haguessin treballat en pro del Vendrell, i no només de la seva cultura popular.

En aquesta cerimònia de nomenament, l'alcaldessa en funcions, Eva M. Serramià, va entregar als Portants d’Honor una insígnia de plata, feta a mà, i que representa l’àngel de Tobies que a l’esquena porta escrit “Santa Anna”, i el mocador verd i blau amb l’emblema dels portants que els identifica com a tals.

Val a recordar que els Portants d’Honor són els encarregats de presidir tot un seguit d’actes com ara la recollida solemne de la imatge de santa Anna, la Ballada conjunta dels balls populars participants en l’assaig general, el pregó de la Festa Major o l’ofici de Festa Major, entre altres. A més, durant la Festa Major, reben el tracte d’autoritat que els permetrà poder assistir en lloc preferencial a tots els actes destacats.

Com es fa l’elecció dels quatre portants d’honor? Doncs un portant d’honor és escollit pel Grup de Portants d’Honor de Santa Anna, integrat per totes aquelles persones que han estat distingides com a tals, i tres portants d’honor restants són escollits pel Consell d’Entitats.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell