07 13 Mundialet Lector cloenda webEl Mundialet Lector, organitzat per la Biblioteca Pública Terra Baixa, va celebrar el passat dijous la seva darrera jornada. En total, han estat sis sessions de més de dues hores de joc cadascuna d’elles, repartides en dues intenses setmanes, i en les quals hi han participat un total de 40 nens i nenes de primària repartits en tres grups: dos de 1r a 3r i un altre de 4t a 6è.

 

Cadascuna de les sessions constava de tres parts. La primera, la celebració de un joc de preguntes sobre un llibre infantil de temàtica futbolística prèviament llegit. Els encerts en les respostes permetia a l’equip anar avançant línia a línia fins arribar a la porteria rival i marcar gols. La segona, el llançament d’uns peculiars penals al pati de la biblioteca: “El penal lector”, “El penal d’esquena” i, fins i tot, “El penal Tobies”. I, una tercera part, consistent en un joc de preguntes sobre imatges projectades del llibre llegit.

 

Entres les estadístiques més significatives, cal destacar que s’han llegit sis llibres entre els tres grups, disputant-se un total de 50 partits, amb més de 600 preguntes formulades i un total de 255 gols marcats. Pel que fa als penals, s’han llançat un total de 184 (entre penals lectors, d’esquena i Tobies), marcant-se en total 112 gols. Per últim, s’han formulat un total de 96 preguntes sobre il·lustracions, amb 79 encertades.

Cloenda amb el Maradona de la Rambla

Per al dimecres 18 de juliol, la Biblioteca ha programat una trobada amb els nens i nenes participants per donar-los a conèixer els resultats finals del Mundialet. A més de la projecció d’un vídeo-resum de les sessions realitzades, l’acte comptarà amb l’assistència de Joan Sabaté, més conegut com el “Maradona de la Rambla”, un emblemàtic i conegut personatge, habitual durant més de 20 anys del passeig barceloní, que va arribar a ser récord Guinness de tocs de pilota. Des que es va jubilar, ara fa deu anys, viu al Vendrell, i els participants al Mundialet tindran l’oportunitat de conèixer-lo en persona.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell