08 10 Catalans Retrats Antoni BernadwLa Fundació Vila Casas ofereix exposicions itinerants d'autors contemporanis catalans i forans que mantenen una estreta relació amb el territori; mostres monogràfiques i col·lectives d'artistes que formen part del fons de la col·lecció i que gaudeixen d'una dilatada trajectòria, tant en l'àmbit nacional com internacional. Una d’aquestes mostres, “Catalans.Retrats” del fotògraf Antoni Bernard, arriba aquest divendres 13 de juliol a la Sala Portal del Pardo del Vendrell.

Antoni Bernad (Barcelona, 1944) és un fotògraf barceloní format en belles arts que situa l’origen de la seva carrera professional en el dibuix i la col·laboració amb publicacions dedicades a l’estil i la moda. A meitat de la dècada dels 60, comença a dedicar-se a la fotografia de forma plena i s’instal·la a París. Els seus treballs es publiquen a revistes tan prestigioses com Vogue, Elle, Vanity Fair o Marie Claire. Així, malgrat que va centrar la seva trajectòria en el món de la publicitat, la moda i el disseny en l’origen, Bernad ha mostrat posseir una mirada artística, expressiva i estèticament personal, que ha dut la seva obra a exhibir-se al Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Reina Sofía de Madrid o, més recentment, al Museu Palau Solterra de la Fundació Vila Casas.

La seva empremta personal, caracteritzada per un diàleg constant entre la llum i les ombres, permet descobrir, mitjançant un exercici de des-ocultació, l’ànima dels seus protagonistes; un procés tenyit d’atemporalitat que commemora la seva essencialitat creativa.

Les fotografies que contempla la present exposició, formen part de l’obra completa Catalans. Retrats - un conjunt de 200 obres preses entre els anys 70 i 80 del segle passat - i que s’inscriuen en el programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas. La iniciativa neix amb la voluntat d’atorgar una major visibilitat als autors, també protagonistes, en la narració de la història recent de l’art català.

L’exposició s’inaugurarà aquest divendres 13 de juliol, a les 20 h i romandrà oberta fins al 18 d’agost de 2018. L’horari per visitar-la és el següent: de dilluns a divendres de 18 h a 20.30 h i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20.30 h. La sala està tancada diumenges i festius.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell