Villa torres wPer als estiuejants que visiten les nostres platges, el Museu Deu ofereix una ruta patrimonial atractiva batejada amb el nom “Sal del mar y entra en el Vendrell”, dirigida a aquelles famílies i públic en general que han decidit venir a passar les vacances a les nostres platges o que fa temps que hi estiuegen i encara no han participat de l’oferta cultural que ofereix la nostra vila.

La ruta té lloc tots els dijous de juliol i agost (excepte el dia 26 de juliol). Un autobús recull els turistes a l’oficina d’informació i Turisme de Coma-ruga i els trasllada al Vendrell, tot explicant la història de la platja de Coma-ruga, el port dels Secallets, l’ermita de Sant Salvador, les vinyes, la Riera de la Bisbal, el poble de Sant Vicenç de Calders... En arribar a la vila, comença el recorregut que durà als turistes a descobrir la funció de l’Àngel de Tobies o la Torre del Puig.

La ruta inclou una passejada pel casc antic del Vendrell per tal de conèixer les històries que van tenir lloc al Portal del Pardo i a l’antiga muralla; per saber a qui representen les pintures de la plaça Ramon i Vidales; per contemplar l’Església del Santíssim Salvador i el seu orgue… en definitiva: un recorregut on els turistes poden sentir totes aquelles coses que un amic t’agradaria que t’ensenyés del poble.

La ruta finalitza amb la visita al Museu Deu i la degustació al jardí del Museu de productes típics vendrellencs, gràcies a la col·laboració de Dolceria Soler i Licors Jané. Aquesta activitat té un cost de 6€, es fa en castellà i és gratuïta per als menors de 12 anys. Cal reservar plaça i aquesta es pot contractar al Museu Deu i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga.

La segona ruta que ofereix el Museu Deu és l’anomenada “Señores turistas”. Acompanyats d'un educador cultural del Museu Deu, permet descobrir els orígens del barri marítim de Coma-ruga: de zones pantanoses a grans avingudes; de joncs i fang a les antigues casetes de banys; d'aigües embassades a "banys de pila" (banyeres situades en cabines individuals) i onatge...

En aquesta ruta es reviu el passat a través d'imatges antigues per conèixer els balnearis, de primera línia de mar, avui desapareguts, amb el llac d'aigües cristal·lines, les cases indianes, l'aventura americana dels germans Trillas, la història del pilot de motociclisme Ramon Torras... i passejarfins a l'Església de Sant Ramon per contemplar els mosaics de l'artista Santiago Padrós que recorden la Coma-ruga dels anys seixanta i setanta.  

Sortides: Tots els dimecres de juliol i agost a les 19h (excepte el 15 d’agost, des de l'Oficina de Turisme de Coma-ruga). L’activitat té un cost de 5€, es fa en castellà i és gratuïta per als menors de 12 anys. Cal reservar plaça al Museu Deu i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga.

Per a més informació: Museu Deu. Plaça Nova, 6. 977666308 / museudeu@elvendrell.net



©2019 Ajuntament del Vendrell