07 06 Protocol Festa MajorwAhir a la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, es va presentar el Protocol de la Festa Major del Vendrell, un document que plasma els actes que han esdevingut emblemàtics de la Festa Major, així com el seu origen i funcionament, a més d’explicar quins en són els estaments organitzadors, com funcionen i com s’escullen i n’ordenar la participació en els actes col·lectius de la vila.

Per encàrrec de la Regidoria de Cultura i Festes, fa gairebé tres anys que una Comissió treballa per elaborar aquest document, que per la propera Festa Major de Santa Anna entrarà en ple funcionament formal, tot i que ens els últims anys ja s’han anat aplicant alguns dels seus criteris.

Jordi Quintana, un dels membres de la comissió, ha explicat com n’ha estat de laboriosa la tasca de redacció d’aquest protocol, que s’ha regit per criteris històrics, antropològics i festius de la cultura popular. En concret, durant aquests últims anys, la comissió ha consultat i comparat altres protocols de festes majors de Catalunya, s'han fet trobades amb els diferents grups de cultura popular del municipi, a més de fer una consulta pública perquè s’hi poguessin fer aportacions, suggeriments o correccions. Després de valorar la cinquantena d’aportacions rebudes, algunes d’elles es va considerar que eren adients per incloure-les al protocol i d’altres no. Tot i això, segons s’ha explicat des de la Comissió, el protocol vol ser un document obert i flexible per tal que, en la mesura que sigui necessari, s’adapti al pas del temps i continuï sent coherent a l’evolució de la pròpia festa major.

El protocol ja ha estat aprovat per decret, i per tant enguany ja s'aplicarà plenament per la Festa Major de Santa Anna. La regidoria de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha celebrat que després de tres anys de feina desinteressada per part de la comissió es disposi ja d’aquest document que, per altra banda, contribuirà a l'objectiu que la Festa Major de Santa Anna pugui ser declarada Festa Nacional d'Interès Patrimonial, petició que ja està en tràmit.


La comissió que s'ha encarregat d'elaborar el protocol està formada per Josep Català, Anna Domènech, Jordi Inglès, Xavier Mercadé, Jordi Quintana, Marta Ribas i Oriol Nicolàs com a coordinador. També hi ha col·laborat Salvador Arroyo.

El protocol definitiu es podrà consultar en breu al web municipal.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell