07 04 FestivaletwLa segona edició del Festivalet, enguany al pati de la Cooperativa, servia diumenge per donar a conèixer detalls i novetats de Santa Anna 2018, la Festa Major del Vendrell, que se celebrarà del 25 al 28 de juliol. L'equip d'administradors va presentar el programa de col·lecció que ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes de la vila.

El programa el formen vuit i·lustracions en format postal duplicades, és a dir, setze en total. Vuit contenen al dors la programació, i les altres vuit (idèntiques) són postals com a tal. El programa de col·lecció pretén que la gent pengi o guardi a casa les vuit postals amb el programa i envïi o regali les altres vuit que al darrere tenen espai per escriure, posar el segell i l'adreça. L'objectiu, fer córrer Santa Anna, fer arribar l'esperit i les sensacions de la festa a amics, família o veïns a qui convidem a la festa, a dinar a casa per Santa Anna, a veure l'encesa del campanar des del terrat, a anar junts a ballar o de concert o connectar amb els qui viuen fora i encendran la Festa Major a distància.

 

 

Amb el programa, com no, es desvetllava programació que era encara una incògnita. Entre els grans secrets, el nom del pregoner. Dani Utge serà l'encarregat d'inaugurar la Festa Major i pronunciar el pregó la nit del 25 de juliol. Nascut a l'Argentina, Utge viu al Vendrell des de fa 20 anys. Presenta el mític programa radiofònic 'Pampas rock', a Ràdio el Vendrell i treballa com a tècnic de joventut a l'Ajuntament del Vendrell.

Al pregó el seguirà l'acte inaugural, organitzat per l'Associació de campaners del Vendrell, per commemorar el 20è i 60è aniversari de les baixades de l'Àngel de Tobies. Un espectacle audiovisual a la façana de l'església.

Els administradors han presentat també els actes pensats per a públic familiar amb infants. El plat fort, el concert d'El Pot Petit presentant el nou espectacle 'A l'aventura!', el dia 26 a la tarda a la plaça del Tívoli. La tarda del 25 de juliol els carrers del centre del Vendrell s'ompliran de música amb l'espectacle itinerant de la Sidral Brass Band. Una altra de les propostes destacades és el taller de Circ a les Golfes amb la companyia Els Herrerita, un tarda de malabars, equilibris, trapezi i joc a la plaça Nova. Paral·lelament, i pensant especialment en els infants de 0 a 3 anys, un espai d'experimentació amb la Companyia El Pájaro carpintero. Activitat familiar també el dia 28 amb la cercavila FESTA-la teva on la canalla podrà gaudir amb els seus vestits i elements inspirats en la Festa Major. Abans, espai lúdic 'Juga per la inclusió' a la plaça del Tivoli i, a la tarda doble proposta: tornen els inflables d'aigua a la carretera Sant Vicenç i, al carrer Doctor Robert, tindrà lloc una tarda d'activitats esportives de la mà del club d'atletisme Runners El Vendrell.

Dues grans novetats en la programació nocturna que sumen propostes d'arts escèniques als balls i concerts que es donaven a conèixer ja fa dos mesos. La nit del divendres 27 de juliol neix la Nit d'espectacles al carrer amb circ i dansa; 'Crash' amb la companyia de dansa penedesenca La Taimada, 'Quan no tocàvem de peus a terra', del Circ Pistolet (Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer 2017) i a proposta de dansa de la Cia LF, la companyia juvenil professional de La Factoria del Vendrell.

El darrer dia de Festa Major els Administradors recuperen la proposta teatral amb Impro Barcelona i Comando Impro, un espectacle d'improvisació, humor i una connexió constant amb el públic. Les entrades per l'obra són de 5€ i es podran comprar a partir del 13 de juliol a la Botiga de la Festa Major ubicada a la sala La Fusteria, al carrer Major del Vendrell. Allà s'hi podrà trobar, de fet, tot el marxandatge, els retallables de la Mulassa, el timbaler, la grallera i la gitana; les pulseres per apadrinar la festa, el programa de col·lecció, el vi Agna i els bufats, un dolç típic vendrellenc que els administradors aposten per retornar a taula coincidint amb la Festa Major.

L'equip d'administradors ha creat també enguany la figura de voluntariat de Santa Anna,  fent una crida a persones que vulguin col·laborar i donar un cop de mà els dies de Festa Major i durant els actes previs. Les persones que vulguin ser voluntàries han d'escriure un mail a ad.santaanna@gmail.com amb el seu nom, telèfon de contacte i dies i hores disponibles,  ja que se'ls assignarà feina de manera puntual i no constantment durant tota la festa.

L'objectiu, com el de tota la programació, el marxandatge i els actes previs organitzats pels administradors, com el Festivalet a la Cooperativa del passat diumenge, és implicar el màxim de gent possible a la Festa Major, que allò que s'hi sent s'encomani i es visqui intensament. Amb el lema, ENCÉN-LA, #encénla, els adminstradors conviden a tothom a ser-ne partíceps, formar-ne part i sentir-la amb intensitat.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell