07 02 Presentació II Concurs Benvingut SociaswEls Amics de l’Orgue del Vendrell han presentat les bases del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla (o gralles) i orgue, sumant-se així a la celebració del 141è aniversari del naixement del destacat concertista i compositor vendrellenc.

A banda de fer difusió de la figura de Benvingut Socias, el Concurs també vol servir de pretext per comptar amb nou repertori per a gralla i orgue, una combinació per a la qual hi ha poques peces escrites fins al moment.

En relació a la primera edició del concurs, la d’enguany presenta com a novetat principal la seva obertura a la participació de compositors de fora del país. Per aquest motiu, les bases del certamen estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès. En aquests moments, s’estan acabant de fer les traduccions, ja que és una tasca complicada, atès el poc coneixement que hi ha d’un instrument com la gralla a l’estranger.

El concurs tindrà tres premis: un primer, dotat amb 1.200 € i un segon, de 700€. Enguany també s’oficialitza un premi popular, al què correspondrà un diploma acreditatiu. El Concurs està patrocinat per l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví.

Al certamen podran participar-hi tots els autors que ho desitgin, sense altra limitació que l’acompliment de les bases, que contenen totes les especificacions tècniques per a cada instrument. Cada autor podrà presentar les obres que consideri oportú, i aquestes hauran de ser originals i inèdites.

La data límit per a la recepció d’obres serà el 3 de desembre de 2018 i s’han de fer arribar a l’Associació d’amics de l’Orgue del Vendrell (c/Major, 2). El jurat estarà format per experts de prestigi dins el món de la gralla, l’orgue i la composició: Daniel Carbonell (professor de gralla i dolçaina), Manel Ribera (compositor) i Juan de la Rubia (organista).

L’acte de lliurament de premis es durà a terme durant el mes de febrer de 2019, en el marc d’un concert en què es tocarà una selecció d’obres, entre les quals hi haurà les guanyadores.

A més, properament es publicaran les obres guanyadores del primer concurs i del segon en una publicació.
La guanyadora del I Concurs Benvingut Socias va ser la compositora vendrellenca Carlota Baldrís.

Més informació: https://orguevendrell.com/

 



©2019 Ajuntament del Vendrell