06 27 Pa BeneitDel 7 al 14 de juliol El Vendrell viurà una de les festes més tradicionals i participatives del seu calendari: les festes del Pa Beneit. El seu origen és medieval (quan el pa era la base de l’alimentació de la població) i es remunta a la benedicció que antigament es feia de la farina vella abans de segar el blat nou. La celebració es duia a terme a la vuitada de Corpus, ja que era la temporada que coincidia amb la sega.

Actualment, la festa s’ha traslladat a la primera setmana de juliol i s'ha canviat una mica la manera de celebrar-la, adaptant-la als nous temps. Fa molts anys que els encarregats d’organitzar-les són les comissions dels diversos barris del Vendrelll (Barri del Serrallo i Font de la Menya; Barri de França, Barri de la Carretera, Barri de la Plaça Nova i Barceloneta, Barri de la Plaça Vella i Barri de la Muntanyeta), que amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, preparen uns nodrits programes d’actes.

 


A banda dels elements comuns i tradicionals, com els coets i la repicada de campanes, les matinades, el cercabarri de parelles o les falles, cadascuna de les comissions farceix el programa amb propostes particulars que intenten agradar a grans i petits.

 

Programa del Pa Beneit 2018

 



©2019 Ajuntament del Vendrell