06 26 cloenda alfabetitzacio webEl passat 21 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda del curs d’alfabetització en català per a adults, que organitza la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell.

 

L’escola Teresina Martorell va ser l’escenari on totes les assistents van rebre el diploma acreditatiu del curs. El director de l’escola va ser l’encarregat de lliurar els certificats, qui va felicitar les participants i les va animar a continuar amb aquesta iniciativa en benefici de les seves famílies. Les alumnes van aprofitar l’ocasió per portar un assortiment de rebosteria tradicional del seu país elaborada per elles mateixes, te i algun guisat com el cuscús paquistanès.

 

Aquest curs va adreçat a persones que han hagut d’emigrar al nostre país i resideixen a la nostra localitat. Els països d’origen de la majoria de les participants són el Marroc i el Paquistan. Totes són alumnes que tenen pocs o nuls coneixements de català.

El curs té com a objectiu aportar a aquestes persones les habilitats bàsiques de comunicació en català per a aconseguir una major integració en la vida del municipi. Es per això que, durant el curs, s’han fet petites sortides culturals a llocs d’interès del municipi o a un entorn proper, com per exemple al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. També han participat d’iniciatives com, per exemple, un taller de narració de contes amb titelles, adreçat als més petits de l’escola Teresina Martorell durant la jornada de portes obertes, on han volgut mostrar d’una forma amena els coneixements adquirits en aquest camp lèxic.

Un dels principals motius pels quals les alumnes s’han inscrit al curs és poder ser un suport educatiu per als seus fills escolaritzats.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell