06 25 Mundialet lectorwEl Campionat del món de Futbol no es juga només a Rússia. També a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell s’ha posat en marxa un particular “Mundialet Lector”, en el que diversos equips d’infants jugaran els seus partits i marcaran gols... tot llegint llibres. Un total de 42 nens i nenes de 1r a 6è primària han estat seleccionats pels quatre equips que disputaran aquest torneig: l’Atlètic Lectura, l’Sporting Biblioteca, la Unió Esportiva Booktrailer i el Futbol Club Marcapàgines.

Els participants en el Mundialet han llegit, durant els darrers dies, els llibres de temàtica futbolera que se’ls van repartir. Després de la lectura realitzada es trobaran, durant aquesta setmana i la següent, per celebrar un joc de preguntes i respostes sobre el que han llegit, i simular que juguen un partit sobre una taula decorada com si fos un camp de futbol. Si han fet les lectures amb atenció no tindran problemes en respondre correctament els que se’ls pregunti, demostrar la seva condició de cracks i aconseguir, en última instància, marcar molts gols.

Els inscrits en l’activitat s’han dividit en tres grups segons el curs que han acabat de fer. N’hi ha dos integrats per nens i nenes de 1r a 3r de primària, i un altre de 4rt a 6è. El primer celebrarà els seus partits el dimarts 26 i el dijous 28 de juny. El segon grup jugarà els dimecres 27 de juny i 4 de juliol. I, el del més grans, disputarà els seus partits el dimarts 3 i el dijous 5 de juliol. Cada grup ha hagut de llegir dos llibres i participarà en dues sessions, cadascuna centrada en una de les lectures realitzades.

Al llarg de cada sessió, els equips faran diferents partits en format lligueta de tots contra tots, en els dos estadis preparats a l’efecte: el Pardo Arena i el Maracanà Infantil. En acabar la segona sessió, se sabrà la classificació definitiva i el guanyador del grup corresponent.

A més del joc de preguntes i respostes també hi haurà temps perquè nens i nenes demostrin les seves habilitats futbolístiques. Per a fer-ho, caldrà superar uns “reptes futbolístics” una mica especials, com ara el “Penalti llegit” o el “Penalti marejat”.

La celebració del Mundialet es completa amb un centre d’interès al vestíbul amb llibres de temàtica futbolística, tant per adults com per a infants, que es poden agafar en préstec. Així mateix, i aprofitant que enguany se celebra el 60è aniversari de Mortadel·lo i Filemó també s’ha muntat una exposició amb una selecció de portades d’àlbums dedicats a la presència d’aquests detectius en els Mundials de Futbol.

Per últim, s’ha elaborat també una bibliografia que recull una selecció de títols de temàtica futbolística i diferents gèneres, disponible a la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, per orientar als usuaris que es vulguin apropar a la relació que existeix entre futbol i literatura.



©2019 Ajuntament del Vendrell