06 12 Recepció Àngel Guimerà Garriga Cruyff CourtwAquest dimarts a la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, l’alcaldessa en funcions, Eva M. Serramià, i el regidor d’Esports, Ferran Trillas, van oferir una recepció a l’equip femení de l’escola Àngel Guimerà del Vendrell, campiones del Campionat d’Espanya del Cruyff Court que es va disputar a Igualada fa unes setmanes, així com a l’equip masculí de l’escola Àngels Garriga, que va ser subcampió.

L’alcaldessa va felicitar les nenes i els nens presents a l’acte pels seus èxits esportius i per haver demostrat que la pràctica de l’esport és una font de valors importants com el respecte, la integració, la responsabilitat o el joc en equip. Al mateix temps, els va agrair el fet que quan juguen en competicions d’aquest tipus representin les seves escoles i també la seva ciutat, El Vendrell.

De la seva banda, el regidor d’Esports, Ferran Trillas, va destacar el suport de la regidoria a tot l’esport escolar com a transmissor dels valors positius entre els més joves i va ressaltar el bon paper que juguen les escoles del Vendrell en el Campionat Cruyff Court any rera any. En aquest sentit, va agrair la implicació dels centres educatius i dels professors d’Educació Física per la seva gran col·laboració.

Cal recordar que l'equip femení de l'escola Àngel Guimerà estava al grup B a la fase de classificació de quarts. Es va enfrontar al Vilanova al que va guanyar per 4-1, va empatar contra el Palència 0-0 i va guanyar a l'equip de A Coruña per a 2-1, quedant primeres de grup. A quarts, es van enfrontar a les jugadores del Mollerussa i les van guanyar 3-1. A semifinals es van enfrontar al Barcelona. Van empatar a 0 i a la tanda de penals van guanyar 2-0, classificant-se per a la final contra el Igualada. La final va ser molt disputada, però gràcies a un gol de porteria a porteria de la Maura (1-0), l'equip femení de l'escola Àngel Guimerà es va proclamar campiones nacionals del torneig.

L’equip masculí del Vendrell estava al grup B per a la classificació de quarts de final. Es van enfrontar amb el Vilanova, el Palencia i amb l’A Coruña. Als dos primers els van guanyar 3-0 i 2-0 respectivament, i van perdre l’últim partit contra A Coruña 0-1. Van passar a quarts com a primers de grup i es van enfrontar a quarts amb l’equip del Mollerussa. Van guanyar-los 3-0 i a semifinals es van trobar amb l’equip del Puerto de Sta. Maria. També els van guanyar 3-1 i van arribar a la final contra A Coruña. Va ser una final molt disputada. L’equip de A Coruña es va avançar en el marcador i els vendrellencs no van poder remuntar el partit (0-1). Van quedar subcampions d’Espanya.

Com cada any l’organització va donar un premi a la millor afició i aquest va recaure en l’afició del Vendrell que van estar animant tot el dia als seus equips.

Cal destacar que el Vendrell és el poble amb més finalistes i guanyadors d’aquest torneig Cruyff Court.



©2019 Ajuntament del Vendrell