06 01 camins escolars webEl regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha presentat els resultats del procés participatiu dels camins escolars, que tenia com a objectiu conèixer els itineraris més utilitzats i saber com es fan aquests desplaçaments.

 

Hi han participat un total de 450 famílies i més de la meitat de les persones enquestades tenen entre 32 i 51 anys, que correspon a famílies amb fills en edat escolar. La meitat dels desplaçaments als centres escolars es fan a peu i en bicicleta i l’altra meitat en cotxe particular. Sobre la valoració de l’itinerari, les dades més destacades són que un 25% considera el camí curt, un 21% força segur i un 19% agradable. D’altra banda, un 24% considera l’itinerari poc agradable o poc segur.

 

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha explicat que es vol fomentar el desplaçament a peu i en bicicleta. En aquest sentit, el nucli del Vendrell té unes distàncies relativament curtes i té un relleu pla que facilita aquest tipus de desplaçaments. A més, el nombre de famílies que van en cotxe es podria reduir en aquells casos que ho fan perquè consideren que és més ràpid o més còmode. Per això, cal fer actuacions per fer uns espais urbans més agradables i traçar uns camins més segurs. I amb menys trànsit rodat, s’augmentarà la seguretat dels vianants i ciclistes, es millorarà la qualitat mediambiental del nucli urbà i, en definitiva, les persones adquiriran uns hàbits de vida més saludables.

Pel que fa als itineraris més transitats, hi ha tres eixos: el de la carretera de Valls, el de Mas d’en Gual cap a la zona escolar i el que uneix aquesta zona on hi ha la majoria de centres educatius amb el nucli antic. A Coma-ruga, la mobilitat és més dispersa i es concentra al voltant de l’escola Pla de Mar.

Després de finalitzar aquest procés participatiu de diagnosi, la informació s’exposarà amb plafons als centres educatius i s’obrirà un debat per prendre decisions. Kenneth Martínez ha avançat que, a part d’ampliar voreres, caldrà aconseguir el màxim consens possible per decidir sobre qüestions més sensibles, com per exemple si pel pont de França i el c/ Quatre Fonts s’ha de mantenir la circulació de vehicles.

Resultats del procés participatiu dels camins escolars

 

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell