06 04 visita escolar tomovi02 webUn any més, els nens i nenes de 4t de primària de l’escola Àngels Garriga del Vendrell han visitat les instal·lacions, pous i dipòsits, que gestiona Aigües de Tomoví. L’objectiu de la visita ha estat poder conèixer de primera mà el cicle integral de l’aigua, des de la seva captació, passant pel seu tractament de desinfecció i emmagatzematge, fins que arriba a casa quan obrim l’aixeta.

Els nens i nenes han rebut les explicacions sobre el funcionament de les instal·lacions per part del responsable tècnic del Servei i han aprés coses com de quina manera s’extreu l’aigua, quins tractaments se li fa i a on s’emmagatzema abans de la seva distribució.

El gerent del Servei, Sergi Martí, apunta que “l'objectiu és que els més petits valorin que tenir aigua a casa no és senzill. Darrere del gest d'obrir l'aixeta, hi ha una important tasca perquè arribi a les nostres cases en òptimes condicions per al seu consum. Volem que coneguin totes les fases que componen el cicle integral de l'aigua”.

Durant la visita, han pogut conèixer que, tot i que l’aigua és aparentment un bé natural, perquè els consumidors puguin disposar d’una aigua de qualitat, aquesta ha de ser tractada i vigilada permanentment per professionals especialitzats.

Tal i com comenta la regidora de Serveis, Camil·la Barnadas, “aquestes visites escolars s'emmarquen en el conjunt iniciatives que regularment desenvolupen l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví amb les escoles de la vila per donar-los a conèixer les fases del cicle de l'aigua i educar-los en un ús i consum més responsable d'aquest recurs. A més, es posa de manifest la voluntat i el compromís per difondre el sentit de responsabilitat, que el conjunt de la societat ha de desenvolupar respecte a l’ús de l’aigua.”



©2019 Ajuntament del Vendrell